KVKK'den "vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı" iddiasına ilişkin açıklama KVKK'den "vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı" iddiasına ilişkin açıklama
Büyük bir sağlık yatırımcısı, pandemi dönemindeki röportajımızda “Önümüzdeki dönem bütün yatırımlarımı iki ana alana yapacağım” demiş ve bunlardan birinin yaşlı bakımı olduğunu söylemişti.

Algıda seçicilik olsa gerek. Sonrasında takip ettiğim TÜİK nüfus verilerinde o yatırımcının gördüğü şu gerçek hep önüme çıktı: Türkiye yaşlanıyor. Paylaşayım verileri... Türkiye’de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı, 2023’te yüzde 10.2’ye çıkarak Cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneyi gördü. Türkiye’de 2025’te 65 yaş ve üstü kişi sayısı 9.7 milyonu aşacak. Dolayısıyla ciddi bir 65 yaş üstü ekonomisi bizi bekliyor. Bu ayrı konu.

Bu yazıda başka bir projeden bahsedeceğim. AgeSA Hayat ve Emeklilik’in yaşlanan nüfusu odağına alarak 2019’da başlattığı“Her Yaşta” projesi. AgeSA projenin amacını net çizdi: “Yaşlanma hazırlığına rehber olmak ve toplumun yaşlılık algısının pozitife dönüşmesine katkıda bulunmak.”