TCMB'nin anketinde enflasyon tahmininde düşüş TCMB'nin anketinde enflasyon tahmininde düşüş
İstanbul’un merkezinde konumlanan bir otelin büyük konferans salonlarından birindeyiz. Bir temmuz cumartesisinde onlarca genç, sabah erkenden kalkıp gelmiş buraya. Salonda enerji çok yüksek. Gençlerin üzerlerindeki kırmızı tişörtten anlaşıldığı kadarıyla ortak bir başarıyı kutluyorlar.

Shell Türkiye’nin üniversite gençlerine katkı sağlamak üzere yola çıktığı İleride programının mezuniyet töreni bu. Programa katılan gençlerin aynı ailedenmiş gibi durmalarının arkasında, zaten altı aydır aynı amaç için çalışıyor olmaları varmış meğer.

Salondaki gençler Shell Gençlik Sosyal Yatırım Programı İleride’nin ikinci dönem mezunları. Sahneye çıkan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem de en az gençler kadar heyecanlı. “Bana çok heyecan veren iki iş var; biri Shell Eco-marathon diğeri de İleride” diyor. 101 yıldır Türkiye’de olan şirketin enerjinin her alanında faaliyet gösterdiğini, birçok ilke imza attığını ama bir şirketin sorumluluğunun sadece işteki başarısıyla sınırlı olmadığını anlatıyor salondakilere. Şu mesajları veriyor: “Sosyal katkı bu sorumluluğun bir parçası. Ve bu şirketin genlerinde bu var. İleride bizim için böyle bir program. İleride programını oluştururken sizlerin yeni dönemin gerektirdiği işlere hazırlanmanıza destek vermeyi amaçladık. Bu programda yer almak sizin adınıza müthiş bir hareket. Şimdi burada değil başka bir yerde olabilirdiniz. Oysa siz burada olmayı seçtiniz. Bu, gelişiminize önem verdiğinizi gösteriyor. Benim size tavsiyem, her zaman size katkı sağlayacak yerlerde olmaya devam edin.”