Arda Güler'den EA FC 25'e tepki: Bu adamların maç izlediğini düşünmüyorum Arda Güler'den EA FC 25'e tepki: Bu adamların maç izlediğini düşünmüyorum
Türkiye, Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında deplasmanda Galler ile golsüz berabere kaldı. Ay-Yıldızlılar, maç boyu pozisyona girmekte hayli zorlandı. 62. dakikada ikinci sarıdan atılan Barış Alper, İzlanda maçı öncesi cezalı duruma düştü.

A Milli Takım, Uluslar Ligi’ne puanla başlasa da istediği futbolla başlayamadı. B Ligi 4. Grup ilk maçında Galler’e konuk olan Ay- Yıldızlılar, sahadan 0-0’lık sonuçla ayrıldı. Maç boyu pozisyona girmekte hayli zorlanan milliler, buna rağmen zorlu deplasmandan 1 puanı koparmayı başardı.

İlk tehlikeli atak ev sahibi Galler’den geldi. 6. dakikada sağdan ceza alanı içine gelen ortada Ramsey’nin kafa vuruşu az farkla auta gitti. 17’de Galler’in kullandığı serbet vuruşta Abdülkerim’e çarpıp kaleye yönelen topu Mert çıkardı. 29’da Barış Alper, ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem ‘devam’ dedi, VAR’dan da uyarı gelmedi.

37’de Thomas, aşırtmayla gol attı ancak ofsayt nedeniyle sayılmadı. 45+2’de Arda’nın ortasında Abdülkerim’in kafa vuruşu üstten auta gitti. 62’de Barış Alper, ikinci sarıdan atılınca milliler 10 kişi kaldı. Yıldız oyuncu, böylece İzlanda maçında cezalı duruma düştü. 87’de Hakan’ın kullandığı kornerde Abdülkerim’in kafa şutu kalecinin kucağına gitti. Maçın son bölümlerinde skor değişmeyince mücadele, başladığı gibi golsüz berabere bitti.

BİZİM AÇIMIZDAN KISIR MAÇ OLDU

Milli takımın hocası Vincenzo Montella, maçın ardından öz eleştiri yaptı. İstedikleri oyunu sergileyemediklerinin altını çizen İtalyan teknik adam, İzlanda maçında farklı bir milli takım izleteceklerini söyledi. Montella, şöyle konuştu: “Henüz sezon başı olması nedeniyle bazı oyuncularımız hazır değil. Kötü oyuna rağmen yine de kaybetmemek güzel. İstediğimiz pozisyonlara giremedik. Rakip, buna izin vermedi. Bizim açımızdan pozisyon anlamında kısır bir maç oldu diyebiliriz. Ama gerçek gücümüzün bu olmadığını herkes biliyor. İzmir’de taraftarın istediği futbolu oynayacağız” ifadelerini kullandı.

SÜRPRİZ OLMADI

Grubumuzda oynanan diğer karşılaşmada sürpriz olmadı. İzlanda, sahasında konuk ettiği Karadağ’ı 2-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 39. dakikada Oskarsson ile 58’de Thorsteinsson kaydetti

İZLANDA MAÇINA ARNAVUT HAKEM

A Milli Takım’ın İzlanda ile pazartesi günü İzmir’de saat 21.45’te oynayacağı karşılaşmayı Arnavutluk Futbol Federasyonu’ndan Enea Jorgji yönetecek. Jorgji’nin yardımcılıklarını Denis Rexha ve Ridiger Çokaj yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Eldorjan Hamiti olacak.

MERT MÜLDÜR SOL BEKE

Ferdi Kadıoğlu, sakatlığı nedeniyle milli kadroya davet edilmemişti. Eren Elmalı da sakatlığından ötürü millilerin son antrenmanına katılmamıştı. Vincenzo Montella, bu iki ismin yokluğunda sol bekte Mert Müldür’ü oynattı.

KAPTAN YEDEK

Hafif sakatlığı bulunan Hakan Çalhanoğlu’nun Galler karşısında görev yapıp yapamayacağı belirsizdi. Maç kadrosuna alınan milli takım kaptanı, karşılaşmaya yedek soyundu. Montella, İrfan Can Kahveci ve Salih Özcan’a da ilk 11’de şans vermedi.

BAŞKAN TRİBÜNDE

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galler karşısında millileri yalnız bırakmadı. Başkan seçildikten sonra ilk milli maçında tribündeki yerini alan Hacıosmanoğlu, mücadeleyi A Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte takip etti.

İLKİ YAŞADILAR

İlk kez milli takıma çağrılan Eren Dinkçi ile Emirhan Topçu, Galler karşısında kadroda yer aldı. Aday kadroda yer alan Muhammed Şengezer ile Yusuf Özdemir ise maç kadrosuna dahil edilmedi.