KÜAD tarafından kozmetik sektöründe bir ilk: “Tüketici El Ktabı” tanıtıldı! KÜAD tarafından kozmetik sektöründe bir ilk: “Tüketici El Ktabı” tanıtıldı!
Meyve ve sebzeler buzdolabında ancak bir hafta taze durabilir. Ancak bu süreden sonra çürürler. Bu yüzden denenen ve sonuç alınan basit bir yöntemle yeşillikler buzdolabında haftalarda taze kalıyor.

Yeşillikler, meyve ve sebzeler hızla olgunlaşır ve buzdolabında çok fazla nem olduğunda tüketilmez hale gelirler.

Daha uzun süre dayanmaları için bir saklama kabı ya da nemi çekmesi için kağıt havlu kullanmak gibi yöntemler vardır. Ancak bunlardan daha pratik bir tüyo var.

Çekmecelerdeki nemi emmeye yardımcı olarak mutfak süngeri de işe yarayabilir. Meyve ve sebzeleri koyduğunuz kaplar yer kaplar. Bulaşık süngeri ise iyi bir alternatiftir.

Ürün çekmecesinde bulaşık süngeri koyduğunuzda yumuşamış kabak ve limonlarla karşılaşmazsınız. Böylelikle her hafta yeni ürün de satın almazsınız.

Mutfak süngeri kuruysa nemli bir havadaki nemi çekerler. Süngerler çok nemli meyve ve sebze çekmecelerine konulduğunda bozulmayı önleyebilir.

Çekmecedeki meyve ya da sebzelerin çokluğuna bağlı olarak üç süngere kadar kullanabilirsiniz.

Süngeri çekmecenin altına, meyve ve sebzelerin altına yerleştirmelisiniz. Her 10 günde bir değiştirmeniz gerekiyor.

Sebze ve meyve çekmecelerinde çok uzun süre kalırlarsa, süngerler yıkanmadıkları takdirde tuttukları suyla küflenmeye başlayabilir.

Süngerleri ise mikrodalga fırında yüksek ayarda dezenfekte edebilirsiniz. Sünger ıslak olmalı aksi takdirde alev alabilir.

Süngeri mikrodalgadan çıkarmadan önce soğumasını bekleyin ve tezgahları temizlemek, bulaşıkları yıkamak veya sebze ve meyve çekmecesine geri koymak için yeniden kullanmaya hazırsınız.