Aydın’da yurtlar yeni döneme hazırlanıyor Aydın’da yurtlar yeni döneme hazırlanıyor
Cuma günü 94 yaşına girecek olan Omaha Kahini Warren Buffett'in liderliğindeki Berkshire Hathaway, dünya çapında 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan dokuzuncu şirket oldu. Finans basınında Buffett'a erken doğum günü hediyesi yorumları yapıldı.

Dow Jones Market Data'ya göre, şirketin piyasa değeri salı günü kapanış itibarıyla 1 trilyon 1 milyar dolara ulaştı. Berkshire’ın A sınıfı hisseleri günü yüzde 0.8 artışla 696 bin 502 dolardan tamamlarken, B sınıfı hisseleri yüzde 0.9 artışla 464.59 dolardan kapandı. Buffett, yönetimi devraldığında A sınıfı hisseler yaklaşık 20 dolardı.

Berkshire Hathaway, bu dönüm noktasına ulaşan diğer dev şirketlerin arasında yer aldı. Bu grupta, Nvidia, Microsoft, Apple, Amazon, Meta Platforms, Alphabet, Tesla ve Saudi Aramco gibi teknoloji ve enerji devleri bulunuyor. Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Saudi Aramco hariç tutulduğunda Berkshire Hathaway trilyonerler kulübünün teknoloji alanında faaliyet göstermeyen tek üyesi. Tesla, şu anda bu şirketler arasında 1 trilyon dolar sınırının altında kalan tek şirket ve piyasa değeri 657,29 milyar dolar seviyesinde.