Gündem

Bugün Gram, Çeyrek, Yarım, Tam Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Yatırımcılar tarafından güveli liman olarak lanse ettirilen altın piyasası bugün (1 Ağustos Perşembe günü) de yatırımcıların gündeminde büyük yer kaplıyor. “Peki, gram, çeyrek, yarım, tam altın çeşitlerinin fiyatları bugün ne kadar oldu?” diyorsanız detaylar işte sizlerle…

İki Haftanın Zirvesine Gördü!

Altın piyasası birçok olaylardan etkilenerek belli oranlarda yükseliş yaşıyor. Şu sıralar bu etkenler arsasında Ortadoğu'da yükselen tansiyon ve FED faiz indirimi konusunda açık kapı bırakması olarak değerlendirilirken, altın piyasası söz konusu etkenlerden dolayı iki haftanın zirvesini gördü!

Ayrıca, ABD'de yakın günlerde para politikasının gevşetileceği yönünde beklentiler olması, tahvil ve emtia piyasalarına destek sağlarken, FED’in dün açıklamış olduğu veriler önemli ölçüde etkiledi. FED tarafından açıklanan verilere göre FED politika faizini sabit tuttu, fakat eylül ayında bir faiz indirimine kapı araladığı dikkatlerden kaçmadı.

Tüm bu etkenlerden sonra Ons altın, güne 2.448 dolar ile yatay bir başlangıç yaparken, Gram altın, 2.610 TL’den, Çeyrek altın ise 4.270 TL’den el değiştirdi.