“Sporun Oyuncakları” sergisi uzatıldı “Sporun Oyuncakları” sergisi uzatıldı
Kahvaltıda meyve tüketme alışkanlığı pek olmasa da bazılarının mutlaka sofrada olması gerekiyormuş! İnsan sağlığına olan etkileri saymakla bitmeyen bu meyveyi ünlü isim Çağla Şıkel de menüsünden eksik etmiyor.

Ahududu'dan bahsediyoruz. Çağla Şıkel'in kahvaltıda mutlaka tükettiği ahudur hafızayı güçlendiriyor.

Yüksek C vitamini içeriğiyle ahududu bağışıklık sistemini destekler. Enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Her gün bir avuç ahudur yemenin şifa depolama manasına geldiği belirtilir.

Kalp sağlığını koruyan bileşiklere sahip olan ahududu, lif ve potasyumun yanı sıra polifenoller açısından da zengindir. Kan şekerinin ani düşüş ve çıkışlarını engeller.

Bağırsak sağlığının destekleyicisi olan ahududu, bağırsak hareketlerini düzenlediği için sindirimi de kolaylaştırır.

Lutein ve A vitamini içeren ahudur, gözlerin de sağlıklı kalmasını sağlayabilir. Lutein içeriği demek yaşlanmaya bağlı olarak göz rahatsızlıklarından korumak demektir.

Ahududu tatlı krizlerini de giderebilir. Düşük kalorisiyle kilo da aldırmaz.

Kalsiyum, magnezyum ve K vitamini mineralleri zengin olan bu meyve, kemikleri de güçlendirdiği söylenir. Cilde olan etkileri de değerlidir.

Cildinizdeki kırışıklıklar ve lekeler için ahududu maskesi yapmayı deneyin.