Transferin son gününde sürpriz! 'Ya imza ya kadro dışı' | Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor Haberleri Transferin son gününde sürpriz! 'Ya imza ya kadro dışı' | Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor Haberleri
Son şampiyon Galatasaray, Hatayspor karşısında 52’de Joelson’un golüyle geriye düştü. Icardi, 80’de penaltıdan skoru eşitledi. Ligde ilk kez sarı-kırmızılı formayla sahaya çıkan Batshuayi, 90’da golü attı ve Cim Bom, yeni sezona 3 puanla başladı.

Son şampiyon Galatasaray, Hatayspor karşısında 52’de Joelson’un golüyle geriye düştü. Icardi, 80’de penaltıdan skoru eşitledi. Ligde ilk kez sarı-kırmızılı formayla sahaya çıkan Batshuayi, 90’da golü attı ve Cim Bom, yeni sezona 3 puanla başladı.

Trendyol Süper Lig’de 2024-25 sezonu Galatasaray-Hatayspor maçıyla başladı. Cim Bom, çok zorlansa da 2-1 kazanıp 3 puanla start verdi. İlk devrede topun sahibi Galatasaray’dı. Ancak gol sesi çıkmadı. İlk 45 dakikada topun oyunda kalma süresinin 23 dakika olması dikkat çekti.

İkinci yarı hızlı başladı. 48’de inanılmaz bir gol kaçtı. Sanchez’in ilk vuruşunu kaleci Erce kurtardı. Kolombiyalı stoper tamamlamak istedi, top direkten döndü. Sonrasında Abdülkerim kaçırdı.

50’de Erce’nin bir kez daha kurtardığı şut, üst direkten kornere gitti. 51’de Barış Alper, müsait pozisyonda topu auta gönderdi. 52’de Hatay, golü buldu.

Joelson, topu ağlarla buluşturdu. Okan Buruk, Sara ve Batshuayi’yle Aktürkoğlu’nu oyuna alıp rakip kalede daha etkili olmak istedi.

ICARDİ GOLLE BAŞLADI

64’te Barış Alper, sol çaprazdan dar açıdan sert bir vuruş yaptı. Günün başarılı ismi kaleci Erce, yine geçit vermedi. 78’de Icardi, Kilama’nın müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı 80’de gole çeviren tangocu, skoru eşitledi.

89’da Sanchez, yakın mesafeden vurdu; Erce kurtardı. 90’da Batshuayi, kafa vuruşuyla Cim Bom’u öne geçirdi. 1-0 geriye düşmesine rağmen geri dönen son şampiyon Galatasaray, yeni sezona 3 puanla başladı.

DAHA İYİSİNİ YAPMALIYIZ

Galatasaray’ın hocası Okan Buruk, takımın performansından memnun olduğunu dile getirdi. Buruk, “İlk yarı gol atabilseydik farklı olabilirdi. 1-0 geriye düştük, rakibimize çok pozisyon vermedik. Çok önemli bir taraftar gücüne sahibiz. Bu galibiyete emek veren herkese teşekkür ederiz. Çok fazla dışarıdan Galatasaray’ı karıştırmaya çalışan bir kesim var. Gerçek Galatasaray taraftarı nasıl mücadele edileceğini tekrar gösterdi. Daha iyisini yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bazen yaptığımız değişiklikler takımı öne götürüyor, bazen düşürüyor. Batshuayi’nin son dakika gollerine geçen seneden alışıktık. Bizim adımıza attığı için mutluyuz” dedi.

İLK MAÇTA GOLÜ ATTIM KAZANDIK!

Cim Bom’un Fenerbahçe’den transfer ettiği Michy Batshuayi, ilk lig maçında karşılaşmaya damga vuran isim oldu. 70. dakikada oyuna Dubois’in yerine giren Belçikalı forvet, 90. dakikada takımına hayat veren golü attı ve 3 puanı getirdi. Son 11 maçının 9’unda kulübeden gelip ağları bulan Batshuayi, “İlk maçımda golü attım ve 3 puan aldık. İlk 11’i zorlamak istiyorum” dedi.

HEDEFİMİZ 5. YILDIZ

Sezona golle başlayan Icardi, bir şampiyonluk daha istiyor. “İlk yarıda golleri bulsaydık bu maç başka bir maç olurdu. Hava sıcaklığı da çok etkili oldu. Her şeye rağmen kazandık. Her şey bizim elimizde. Düzelecektir. Burada 3. yılım. Bu sezonun hedefi de 5. yıldız. Mayıs ayında kim nerde olacak göreceğiz" dedi.

AÇILIŞ JOELSON’DAN

2024-2025 sezonunun ilk golü Hatayspor’dan geldi. Bordo-beyazlılar, Galatasaray deplasmanında Joelson Fernandes’in golüyle öne geçti. Hatayspor’un yeni transferi yeni sezonda ağları havalandıran ilk futbolcu olarak kayıtlara geçti.

DEPREMZEDELER UNUTULMADI

Galatasaray, anlamlı bir organizasyona imza attı. Hatay’daki depremden etkilenen 26 çocuğu ağırlayan kulüp, “Gülümseten Yarınlara” sloganıyla Bor Binicilik Kulübü’nde etkinlik gerçekleştirdi. Çocuklar ardından karşılaşmanın seremoni ekibine dahil edildi.

FERRARİ DE KAZA YAPIYOR

Kaptan Muslera, çarpıcı açıklamalar yaptı. Uruguaylı kaleci, “Çok kötü bir yenilgiyle başlamıştık. Bazen Ferrari’ler de kaza yapabiliyor. Şu an daha sezonun başındayız. Motivasyon tabii ki Galatasaray’dır. 13 yılda 17 kupa kazanmış bir takımız. Her oyuncu buraya transfer olmak istiyor. Batshuayi’yi tebrik ederim” diye konuştu.

KADROYA ALINMADI ADA’YA DÖNÜYOR

Galatasaray’da Wilfried Zaha, transfer görüşmeleri nedeniyle dünkü maç kadrosuna alınmadı. Fildişili futbolcunun görüşme yaptığı eski kulübü Crystal Palace ile anlaşamadığı öğrenildi. The Athletic’in haberine göre Leicester City’nin Zaha’yı kiralayacağı belirtildi. Teknik direktör Okan Buruk, Crystal Palace iddialarını doğrularken “Oyuncu kendisini riske etmek istemiyor. Onunla konuştuk ve kadroda olmamasına karar verdik” ifadesini kullandı.

TEK AMAÇLARI ÖNÜMÜZÜ KESMEK

Galatasaray Kulübü, Arkham Intelligence şirketiyle futbol takımı forması sol kol sponsorluk anlaşması imzaladı. İmza töreninde konuşan başkan Dursun Özbek, “Son dönemde özellikle sosyal medyadan beslenen, kirli bir yapının Galatasarayımız üzerinde oynadığı oyunları görüyoruz. Buradaki amaç Galatasaray’ın önünü kesmeye çalışmak. Bugün itibariyla Galatasaray’a zarar vermeye çalışan bu ahlaksızlara tolerans gösterilmeyeceğini söylüyorum” dedi.