Kuşadası Belediye Meclis Üyesi İYİ Partili Eda Yurtcan, sosyal medya hesabından Kuşadası Sokak Festivali ile ilgili anlamsız açıklamalarda bulunmuş, açıklamaları büyük tepki toplamıştı. Yurtcan’a bir tepki de Kuşadası Belediye Meclis Üyesi CHP’li Fahrettin Çiçek’ten geldi. Çiçek, “Kaymakamlık istişare toplantılarında, her ay da belediye meclis toplantısında Belediye Başkanı ile birlikte yer alıyorsunuz, ayrıca Belediye Meclisi Turizm Komisyon üyesi olarak fuarlara, Sizin de içinde bulunduğunuz komisyon karar veriyor. TÜRSAB BTK başkanı olarak Belediye Başkanımızdan her zaman randevu alabilme imkanınız da var. Ancak, bunları bu platformlarda yüz yüze dile getirmek yerine sosyal medyada yaptığınız açıklamalar ile TÜRSAB’ı üyesi olduğunuz İyi Parti siyasetine alet etme çabasına giriyorsunuz. TÜRSAB siyasi bir platform değil, siyaset üstü bir kurumdur. Lütfen mesleki konumumuzun doğru anlaşılmasına yönelik açıklamalarda bulunun, siyasi çıkarlarınızın peşinde koşan bir görüntü vererek temsil ettiğiniz meslek örgütünün imajına zarar vermeyin” dedi.

“Samimi bir katkı sunma niyetiniz varsa..”

Açıklamasının devamında Yurtcan’a seslenen Çiçek, “Sayın Yurtcan, bu kent için bir katkı sunacaksanız, bunu sosyal medya üzerinden siyasi mesajlar vererek değil, belediye başkanını arayarak yapmalısınız. Bir öneriniz varsa, teklif beklemeden bunu sunmalısınız. Eğer gerçekten samimi bir katkı sunma niyetiniz varsa, bunu sosyal medyada değil, doğrudan Belediye Başkanı ile çalışarak göstermelisiniz” ifadelerini kullandı.

“İYİ Parti’nin siyasi heveslerine kapılarak…”

Yurtcan’a tavsiyelerde bulunan Çiçek, “Bir kent paydaşı olarak, temsil ettiğiniz kurumun imkanlarını kente sunmak için davet beklemeden harekete geçmelisiniz. Engelleyen bir durum varsa, bunu açıklarsınız. Her zaman ulaşılabilir bir belediye başkanına sosyal medya üzerinden değil, yüz yüze önerilerini iletmelisiniz. Ayrıca, sormak isterim: Son iki gündür sahaya inip festival katılımcılarını gördünüz mü? Basından festivalin Kuşadası tanıtımına etkilerini takip ettiniz mi? Konserleri izlediniz mi? Bu festival sürdürülebilir turizm anlayışı ve kent içerisinde bir kaç günlüğüne de olsa aşırı turizme neden olmadan doğru ve emin adımlarla uluslararası boyut da kazanarak yoluna devam ediyor, bir turizm kenti olarak Kuşadası bu festivalin olumlu etkilerini uzun yıllar görecektir.  Özetle, Sayın Eda Yurtcan, temsil ettiğiniz kurumun gereklerini yerine getirmelisiniz, İYİ Parti’nin siyasi heveslerine kapılarak o makamda oturmaya devam etmemelisiniz” şeklinde konuştu.

Geleceğin sanatçıları Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nda yetişiyor Geleceğin sanatçıları Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nda yetişiyor