Siyaset

Didim yangını işte böyle kontrol altına alındı: Başkan Gençay’ın çağrısıyla Didim tek yürek oldu

Aydın’ın Didim ilçesinde çıkan orman yangını büyük uğraşlar sonucu söndürüldü. Yangını Aydın Valisi Yakup Canbolat dakika dakika takip etti. Ekiplere motivasyon sağlayan Vali Canbolat, bir an olsun yangın bölgesinden ayrılmadı. Didim Kaykamamı Can Kazım Kuruca alevlerin arasında kaldı, tişörtü yandı. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ise dumandan etkilendi. Yüzlerce personel ile hem havadan hem de karadan müdahale ile yangın kontrol altına alındı.

Aydın’ın Didim ilçesinde çıkan 7 ayrı yangın ekiplerin yoğun mücadelesi ile söndürülebildi. İlk bilgilere göre, Didim’in 7 farklı noktasından yangın ihbarı geldi. İhbar üzerine harekete geçen Didim Belediyesi ekipleri tarafından 6 noktadaki yangın kontrol altına alındı. Yoğun müdahale sonrası yalnızca önceki dönem belediye yönetiminin döküm alanı olarak kullandığı alan kaldı.

Başkan Gençay 2 ay önce talimatı vermiş

Önceki dönem çöplük gibi kullanılan, içerisinde çok sayıda lastik ve kimyasallar bulunan alanla ilgili Başkan Hatice Gençay’ın yaklaşık 2 ay önce hava kanalları yapılması talimatı verdiği, bu sayede büyük bir patlamanın da önüne geçildiği öğrenildi.

Evlere sıçradı

Çok geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle bazı evlere sıçrayan alevler vatandaşları büyük bir tehlike ile karşı karşıya bıraktı. Ekiplerin özverili çalışmalarıyla can kaybı yaşanmaması en büyük teselli kaynağı oldu.

Başkan Gençay’ın çağrısıyla Didim tek yürek oldu

Yangının büyük olması nedeniyle Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın çağrısıyla Didimliler tek yürek oldu. Çok sayıda vatandaş araçlarını vererek söndürme çalışmalarına destek oldu.

Bazı vatandaşların havuzlarında bulunan suların da Başkan Gençay'ın talimatıyla çekilerek söndürme çalışmalarında kullanıldığı öğrenildi.

Gençay uyumadan yangın bölgesindeki mesaisini sürdürüyor

Öte yandan, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın hiç uyumadan soğutma çalışmalarını da takip ettiği bilgisine ulaşıldı. Başkan Gençay ve ekibinin koordinasyonuyla çok sayıda noktada çıkan yangınlar kontrol altına alınabildi.

Vali Canbolat’tan Başkan Gençay’a teşekkür

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ve Didim Belediyesi ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ve tebrik ettiği bilgisine ulaşıldı.