Programa; ‘Hayatımız Bu Kadar Ucuz Olmamalı”, “Umutsuzluğa Kapılırsan Bu Kalabalığı Hatırla”, “Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz” gibi sloganlar yazılı pankartlar ve meşalelerle kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Toplumsal farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinlikte, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Adnan Menderes Üniversitesi CHP Komisyonu Başkanı Kader Aktuğ ve CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Önder konuşma yaptılar. CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çavdar, CHP Çine Örgütü olarak tek yürek olarak kadınların her zaman yanında olacaklarını belirtti.

“BUNUN ADI KADIN KATLİAMI”

Başkan Çerçioğlu, çocukları tiyatro ile buluşturdu Başkan Çerçioğlu, çocukları tiyatro ile buluşturdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, 2024 yılının ilk 9 ayında işlenen 292 kadın cinayetine dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetin toplumda giderek derinleştiğini vurguladı. Kadın cinayetlerinin yalnızca fiziksel olmadığını, aynı zamanda psikolojik bir boyutunun da bulunduğunu belirterek,  şunları söyledi:

"2024 yılının sadece ilk 9 ayında 292 kadın cinayeti var!. Faili belli olmayan daha yüzlercesi var. Bunun adı kadın katliamıdır!

    Toplumumuz sosyal çürümeye bırakıldı. Kadını bir meta, mal olarak gören bazı çevrelerin şiddet anlayışı sadece fiziksel değil aslında psikolojiktir. Ve gelinen noktada kadına yapılanlar politikleşmektedir.

    Cinsiyet ayrımı her yerde var. Bunu bilerek veya bilmeyerek bizlerde yapıyoruz. Ne diyoruz konuşmalarımızda. Örneğin; kadın başkan, kadın yazar, kadın oto tamircisi, kadın şoför. Belediyemize kadın temizlik işçisi ve kamyon şoförü aldık. Bununla sevinirken bile başına hep kadın kelimesini koyduk. Başımızdaki toplum bitirme uzmanı AKP iktidarının sorun kadınlardaymış gibi toplumdan tamamen koparılmasını amaçlayan bir projesine şahit olduk mesela. Pembe Otobüs! Sözüm ona kadınları korumak adına ayrıştırmayı, obje durumuna gelmelerini sağladılar. Oturup o sapık zihinleri temizlemekle meşgul olacaklarına, suçun kaynağına inmek yerine, suçun üstünü kapatarak ertelemişlerdir. Problem bunu çözemeyenlerdir. Statüde, yasada kadın ve erkek eşittir.

    Maalesef herkes bundan kendine çıkar sağlıyor, ekmek yemeye çalışıyor. Herkes kendine göre kadının katliamını değerlendiriyor. Her kadın ve çocuk cinayetinden sonra sosyal medya profillerimize siyah kurdele koymakla çözüm olmuyor. Bunun en öncelikli çaresi eğitimdir. Eğitim önce ailede, okulda, sokakta, kadının olduğu her alanda kadına saygıyla ve eşitlikçi yaklaşımla olacaktır. Bunun olması için toplum olarak bunu her yerde desteklemeliyiz, hissettirmeliyiz. Cezaların caydırıcı bir güce erişmesi sağlanacaktır. Cezasızlık, ardında cesareti getirmektedir. Kadına sözde değer veren AKP iktidarı bunu yıllardır yapamadığı gibi üstelik İstanbul sözleşmesini de feshetmiştir. Bu yüzden kadının korunması, kollanması gerekmektedir. Kadının statüsü ve namusu, erkeğin kadın bedeni üzerinden haklı olmasını sağlamamalıdır.”

“HER TÜRLÜ ZULMÜN VE ADALETSİZLİĞİN KARŞISINDA DURACAĞIZ”

Adnan Menderes Üniversitesi CHP Komisyonu Başkanı Kader Aktuğ, kadına yönelik şiddetin sadece kadınların değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu vurgulayarak, her gün kadınların evde, sokakta ve iş yerlerinde şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Kadınların özgürce yaşama haklarının ellerinden alındığını ve hayallerinin yok edildiğini söyleyen Aktuğ, bu şiddeti durdurmak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

"KADIN CİNAYETLERİNE VE ŞİDDETE HAYIR"

CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Önder, kadın cinayetleri ve şiddetin insanlık onuruyla bağdaşmadığını ve bu durumun toplumun vicdanını derinden yaraladığını belirtti. Kadına yönelik şiddetin yalnızca fiziksel değil, psikolojik, cinsel ve ekonomik boyutlarının da olduğunu vurgulayan Önder, şiddetin önlenmesi için farkındalık yaratılması, yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi, sığınma evleri ve destek hizmetlerinin artırılması gerektiğini ifade etti. Medyanın sorumlu davranması ve erkeklerin de bu mücadelede yer alması gerektiğini belirten Önder, CHP Gençlik Kolları olarak kadınların haklarını korumak adına tüm kurumlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Whatsapp Image 2024 10 08 At 19.46.45Whatsapp Image 2024 10 08 At 19.46.44Whatsapp Image 2024 10 08 At 19.46.43Whatsapp Image 2024 10 08 At 19.46.43 (1)Whatsapp Image 2024 10 08 At 19.46.42Whatsapp Image 2024 10 08 At 19.46.41