Bakan Uraloğlu: 8 ayda 7.8 milyon ton yük taşındı Bakan Uraloğlu: 8 ayda 7.8 milyon ton yük taşındı
(BOTAŞ), Ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazda zam yapıldığını duyurdu. Ağustos ayı itibarıyla yapılan zam sanayi tipi doğalgaz kullanımını da kapsıyor. Peki, 1 Ağustos konut ve sanayi doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar oldu?

BOTAŞ'ın internet sitesinde Ağustos'ta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife tablosu yayımlandı. Peki, 2024 Ağustos doğalgaz zammı ne kadar oldu?

DOĞALGAZA NE KADAR ZAM GELDİ? (BOTAŞ), Ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatında ise yüzde 33,1 artışa gidildiğini bildirdi.

Ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı yüzde 38, yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatı ise yüzde 33,1 arttı.

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ağustosta uygulayacağı satış fiyatı ise 1000 metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak açıklandı.