Gündem

Dünyaca ünlü isimlere danışmanlık veren uzman anlattı: Uzun ömürlü olmak için bu takviyeleri her gün alıyor

Tanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...

Dr. Andy Galpin, LA Clippers'ın oyuncuları gibi elite sporcularla ve Travis Barker gibi çok ünlü isimlerle çalışan bir performans uzmanı.

Aynı zamanda California State Üniversitesi'nde kineziyoloji alanında dersler veren Galpin, sağlıklı olmak için bol hareket, işlenmemiş gıdalardan ve yüksek kaliteli proteinlerden oluşan bir beslenme, olumlu ilişkiler, bol bol güneş ışığı ve kaliteli uykudan oluşan geniş kapsamlı bir yaklaşım benimsenmesini tavsiye ediyor. Galpin aynı zamanda bağırsak, beyin ve kas sağlığının yanı sıra daha iyi fiziksel performans için takviyelerin de rolü olduğu görüşünde.

Birçok diyetisyen beslenme söz konusu olduğunda önceliğin her zaman yediklerimiz olması gerektiğine hemfikir. Business Insider'a konuşan Galpin de takviyelerin insanların besin düzeylerini yükselttiğine defalarca şahit olduğunu ancak bu ürünlerin kesinlikle her derde deva kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. Ne var ki takviyelerin içindeki bazı malzemelerin sağlığa faydalı olabileceğine dair çalışmalar da mevcut.