Aydın’da Bafa Gölü’nün 8 bin yıllık hikayesi konuşuldu Aydın’da Bafa Gölü’nün 8 bin yıllık hikayesi konuşuldu
EKPSS tercihleri ne zaman sorusu araştırılıyor. Genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşan sınavdan elde ettikleri puanlara göre tercih listeleri oluşturacak adaylar EKPSS tercih kılavuzunu bekliyor. Peki, EKPSS tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak, nasıl ve nereden yapılır?

EKPSS tercih işlemleri için geri sayım başladı. 28 Nisan'da düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ardından EKPSS tercih kılavuzu 2024 bekleniyor. Adaylar sınavdan elde ettikleri puan durumuna göre işlemlerini gerçekleştirecek.

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN? EKPSS'den alınan puan ve kura ile yapılacak olan yerleştirme işlemleri hakkında ÖSYM tarafından bir tercih kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden paylaşılacak. 2024 EKPSS tercih sürecinin haziran ayında başlaması bekleniyor. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden gerçekleştirilecek.

EKPSS TERCİH İŞLEMLERİ Adaylar tercihlerini, sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki kadrolar arasından yapmak zorunda.

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

EKPSS TABAN VE TAVAN PUANLARI 2024-EKPSS yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en büyük puanları açıklamıştı.

Puanlar ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyine göre farklılık gösteriyor.