Kuru incir ihracatı 292 milyon dolara yükseldi Kuru incir ihracatı 292 milyon dolara yükseldi
6 aylık enflasyon rakamları ile birlikte yüzde 24.73 olarak emekliler tarafından Emekli sandığı maaş farkları gündemde yerini koruyor ve araştırılıyor. Peki, Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak 2024? SSK, Bağkur (4A, 4B, 4C) emekli maaş farkları ödeme günleri ne zaman?

Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak? Sorusu, Temmuz ayında maaşını zamlı alamayan emekliler tarafından arama motorları üzerinde araştırılıyor ve maaş farklarının ne zaman alabileceğini merak ediyor. 6 aylık enflasyon rakamlarının netleşmesinin ardından maaş farkları temmuz ayında netleşmesi nedeniyle maaşlara yansımadı. Peki, Emekli sandığı maaş farkları ne zaman yatacak 2024? SSK, Bağkur (4A, 4B, 4C) emekli maaş farkları ödeme günleri ne zaman?

EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK 2024?

Emekli sandığı maaşları temmuz ayında zamlı olarak hesaplara yatırılacak. Emekliler maaşlarını peşin olarak alması nedeniyle ek düzenleme ödeme günlerine yetişemeyeceğinden dolayı daha öncesinde olduğu gibi maaş farkları daha sonra hesaplara aktarılacak. Fakat emekli sandığı maaş farklarının ödeneceği güne dair net bir tarih paylaşılmadı.

Emekli sandığı maaş farklarının ödenmesine dair AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler; ''Kanunlaşma süreci var. Yürürlük sürecini mağduriyet oluşturmayacak şekilde düzenleyeceğiz.'' açıklamalarında bulundu. Buna göre sürecin ardından emekli sandığı maaş farklarının sorunsuz bir şekilde ödenmesi bekleniyor.

4A SSK emekli maaşı ödeme tarihleri tahsis numarasının son rakamına göre belirlenmektedir:

Tahsis numarasının sonu 9 olanlar maaşlarını ayın 17’sinde alır.

Tahsis numarasının sonu 7 olanlar maaşlarını ayın 18’inde alır.

Tahsis numarasının sonu 5 olanlar maaşlarını ayın 19’unda alır.

Tahsis numarasının sonu 3 olanlar maaşlarını ayın 20’sinde alır.

Tahsis numarasının sonu 1 olanlar maaşlarını ayın 21’inde alır.

Tahsis numarasının sonu 8 olanlar maaşlarını ayın 22’sinde alır.

Tahsis numarasının sonu 6 olanlar maaşlarını ayın 23’ünde alır.

Tahsis numarasının sonu 4 olanlar maaşlarını ayın 24’ünde alır.

Tahsis numarasının sonu 2 olanlar maaşlarını ayın 25’inde alır.

Tahsis numarasının sonu 0 olanlar maaşlarını ayın 26’sında alır.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilecek. Ek emekli zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunuldu. Böylece ilerleyen günlerde ek emekli zammına ilişkin madde ve tüm detayları netlik kazanacak.