Aydınlı dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci dağına tırmandı Aydınlı dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci dağına tırmandı
2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi gülle atma da temsil eden 'Emel Dereli kimdir, nereli, kaç yaşında? Gülle atma olimpiyat maçı canlı yayın nasıl izlenir, hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman?

Paris 2024 Olimpiyatları'nda Emel Dereli Gülle Atma karşılaşmasına çıkacak. Peki, Emel Dereli kimdir? Gülle atma olimpiyat maçı canlı yayın nasıl izlenir, hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman?

EMEL DERELİ KİMDİR?

Emel Dereli, 25 Şubat 1996 tarihinde Karabük'ün Yenice ilçesinde doğdu. Disk atma ve gülle atma branşlarında uzmanlaşmış olan Dereli, 2016'dan bu yana ENKA Spor Kulübü sporcusudur. Dereli, Türkiye'nin kadınlar gülle atma dalında açık hava ve salon rekorlarını elinde bulundurmaktadır. Açık havada 18,57 metre ve salonda 18,36 metrelik dereceleriyle Türk atletizm tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Emel Dereli, Türkiye'yi uluslararası platformda başarıyla temsil eden bir atlet olarak kariyerine birçok başarı sığdırdı. 1996 yılında Karabük'te doğan Dereli, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle gülle atma sporuna adım attı ve kısa sürede bu alanda yeteneklerini ortaya koydu.

İlkokul eğitimi sırasında başladığı gülle atma sporunda 2008-2012 yılları arasında elliye yakın madalya kazanan Emel Dereli, 2010 yılında millî takıma davet edilerek uluslararası arenada boy göstermeye başladı. 2010 ve 2011 yıllarında Balkan Yıldızlar Şampiyonası'nda şampiyonluk kazanan Dereli, Eskişehir'de yapılan Balkan Gençler Şampiyonası'nda da birincilik elde etti.

Dereli, 2012 yılında Fenerbahçe atletizm takımına transfer oldu ve kariyerinde önemli bir adım attı. 2013 yılında İspanya'da düzenlenen Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 23 yaş altı kategorisinde en iyi dereceyi elde ederek birinci oldu. Aynı yıl Ukrayna'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda 20,14 metrelik atışıyla şampiyona rekorunu kırarak dünya gençler rekorunu eline geçirdi.

2014 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Dereli, 2016 yılında Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda da bronz madalyanın sahibi oldu. Dereli, 2016 yılında İzmir'de yapılan Nurullah İvak Atmalar Kupası'nda 18,34 metrelik atışıyla U23 Türkiye rekorunu kırarak tüm yaş gruplarında rekor sahibi olan ilk Türk atlet unvanını elde etti.

Aynı yıl Doha'da gerçekleşen Elmas Ligi müsabakasında, kendine ait Türkiye rekorunu 18,52 ve 18,57 metrelik atışlarıyla iki kez kırdı.

Emel Dereli, 2021 yılında Romanya'da düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig'de kadınlar gülle atmada 18,50 metrelik derecesiyle Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı.

EMEL DERELİ GÜLLE ATMA OLİMPİYAT KARŞILAŞMASI NE ZAMAN?

Emel Dereli Gülle Atma olimpiyat maçı 2024 Paris Olimpiyatları'nda 8 Ağustos Perşembe günü saat 11:25'de ekranlara gelecek.

EMEL DERELİ GÜLLE ATMA OLİMPİYAT MAÇI HANGİ KANALDA?

Emel Dereli Gülle Atma Paris 2024 Olimpiyatları maçı karşılaşması TRT Spor Web TV, TRT Spor Yıldız, Eurosport kanalı üzerinden canlı aktarılacak.

EMEL DERELİ GÜLLE ATMA OLİMPİYAT MAÇI CANLI İZLE

S Sport, Bein Sports gibi çeşitli platformlar üzerinden yayınlanan spor müsabakalarını izleyebilmek için bu yayıncı kuruluşlara üye olmanız gerekebilmektedir.