Kuyucakspor 3 puanla başladı Kuyucakspor 3 puanla başladı
Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho’nu istediği isimler bir bir kadroya katıldı. Ancak Portekizli hocanın, “Olmazsa olmaz, oyun planımın en önemli parçası” dediği forvet En-Nesyri için Sevilla ile pazarlık kıyasıya sürüyor.

Fenerbahçe transferde en büyük bombayı sona bıraktı. Teknik direktör Jose Mourinho’nun imza sonrasında yönetime sunduğu raporun en önemli bölümü forvet konusundaydı. Portekizli hoca da Sevilla’dan Youssef En-Nesyri’yi istediğini iletmişti.

Raporda yazan oyuncular bir bir kadroya katılılırken, Faslı oyuncunun yüksek maliyeti, Sevilla’nın istediği yüksek bonservis bedeli görüşmelerin bazen tıkanmasına neden oldu. Ancak Mourinho’nun, “Nesyri olmazsa olmaz, oyun planımın en önemli parçası” sözleriyle rakamlar 20 milyon euroyu geçti.

HAFTA SONUNA TRANSFER BİTER

Fenerbahçe en son bonservis için 16 milyon euro teklif etti. En- Nesyri’ye 4 yıllık sözleşme önerildi. Roma’nın hem Sevilla’ya hem de En-Nesyri’ye daha az ücret teklif etmesi Fenerbahçe’yi favori konumuna yükseltti.

Fener, Nesyri’ye bonuslarla yıllık 5 milyon euroyu aşan bir teklif yaptı. Sevilla ile bir yıl daha sözleşmesi olan Nesyri’nin bu hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Nesyri geçen sezon Sevilla’da 41 maçta 20 gol atıp, 3 asistlik performans gösterdi.

7 İMZA, TEK DİLEK

Fenerbahçe yeni transferleri Levent Mercan, Oğuz Aydın, Cenk Tosun, Maximin ile bonservisi alınan Çağlar, sözleşme yenileyen Mert Hakan ve Ertuğrul Çetin için tören düzenledi.

Törene sportif direktör Mario Branco da katıldı. Allan Saint-Maximin konuşmasında, “Doğrusu planlarım arasında Fenerbahçe yoktu. Mario (Branco) arayınca işler değişti. Sonrasında Mourinho ile konuştum ve buradayım. Elbette hedefimiz şampiyon olmak” dedi.

HAYALLERİMİN TAKIMI

Maximin gibi Levent Mercan, Oğuz Aydın ve Cenk Tosun da transferinde önemli yeri olan Mario Branco’ya teşekkür etti. Oğuz Aydın, “Fenerbahçe beni, ben Fenerbahçe’yi istedim” derken, Levent Mercan, “Hayallerimin takımındayım”, Cenk Tosun, “Terimim son damlasına kadar savaşacağım” ifadesini kullandı. Çağlar ise, “Burada olmak gurur veriyor” demekle yetindi. Sözleşme yenileyen Mert Hakan ve Ertuğrul Çetin ise şampiyonluğa vurgu yaptı.

KADIKÖY’DE FENER ŞOV 5-1

Fenerbahçe, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiliz Hull City ile hazırlık maçında karşılaştı. Kanarya, Kadıköy’deki mücadeleyi 5-1 kazandı.

Goller Dzeko (2), Fred, Szymanski ve Mert Hakan’dan geldi. Mert Hakan’ın orta sahaya yakın bölgeden attığı gol maça damga vurdu.

Yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’da kamp ile başlayan Fenerbahçe, İstanbul’a dönmüştü. Kampta 4 özel maç oynayan Fenerbahçe, 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.

Fener, 23 Temmuz’da Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turundaki ilk maçında Lugano ile deplasmanda karşılaşacak.

DUSAN TADİC’TEN MİLLİ TAKIM’A VEDA

Sırbistan Milli Takımı ile EURO 2024’te yer alan Dusan Tadic, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, Milli Takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı. 35 yaşındaki orta saha, “Milli takım benim için her zaman bir aşk olmuştur. Vatan sevgisi, insan sevgisi, oyun sevgisi. Milli takıma veda ediyorum ama bir gün yine orada olacağıma inanıyorum” mesajı paylaştı.