AK Parti’nin önceki dönem Aydın Milletvekili Rıza Posacı, partisinin Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Ömer Özmen ve Seda Sarıbaş’tan rol çalmaya çalışarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya geldi. Posacı, ziyarete beraberine aldığı 3 oda başkanı ile gitti. Siyasi nezaket ve etiğe uygun olmadığı değerlendirilen ziyaret sonrası skandal ifadeler kullanan Posacı partililerin büyük tepkisini çekti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar eleştirmişti

Görev süresi boyunca ne Aydın’a ne Aydınlıya ne de çiftçiye tek bir yararı dokunmayan Rıza Posacı’ya geçtiğimiz süreçte Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da tepki göstermişti. Bayraktar, Aydın’daki bir oda başkanına Posacı’nın bir önceki dönemde milletvekili olmasını desteklediklerini ancak tarımın sorunlarıyla yeterince ilgilenmediği ve çiftçilerin taleplerine kayıtsız kaldığı için hayal kırıklığına uğradıklarını söylediği biliniyor.

Eleştirdiği hükümetin bakanını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belediye başkanı ve milletvekili adayı gösterilmeyen Rıza Posacı, girdiği her ortamda hükümete ve AK Parti’ye yönelik olumsuz söylemlerde bulunuyordu.

Her fırsatta eleştirdiği hükümetin ve AK Parti’nin bakanını ziyaret ederek prim toplama gayreti içine giren Posacı’nın sosyal medyada ziyareti paylaşması partililerin ve vatandaşların da tepkisini çekti.

“Posacı’nın yanlışı var, AK Parti’nin çiftçiye verdiği destekler herkes tarafından biliniyor”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ettiği anları sosyal medya hesabından paylaşan Rıza Posacı, gönderisinde “Çiftçimize destek olunması beklentimiz gibi onlarca görüşümüzü dile getirdik” ifadelerini kullandı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 02 140206

AK Parti hükümetlerinin çiftçiyi en çok destekleyen iktidar olduğunu söyleyen partililer, “Rıza Posacı’nın yanlışı var. AK Parti’nin çiftçiye verdiği destekler herkes tarafından biliniyor. Sosyal medya hesabından subliminal mesaj vereceğine görev süresi boyunca çiftçi için kendisi ne yapmış onu anlatsın” ifadelerini kullandı.

"Ziraat Odası, Posacı'nın siyasetinin arka bahçesi mi?"

3. Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali için geri sayım başladı! 3. Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali için geri sayım başladı!

Öte yandan, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu’nun abisi olan Mehmet Kendirlioğlu Efeler Ziraat Odası Başkanı olarak görev yapıyor. Posacı ile birlikte Bakan Yumaklı’yı ziyaret eden abi Kendirlioğlu’nun kardeşinin AK Parti Efeler İlçe Başkanı olduğunu hatırlatan partililer, “İl Başkanımız, milletvekillerimiz, yöneticilerimiz görevlerinin başında. Bunların ne yapmaya çalıştığını anlamakta zorlanıyoruz. Kendilerine nasıl bir rol biçiyorlar çıkıp anlatsınlar... Mehmet Kendirloğlu, binlerce çiftçinin kuruluşı olan ziraat odasını Rıza Posacı'nın siyaset yapmak için arka bahçe olarak kullandırması çok büyük bir hata ve çelişki...” şeklinde tepki gösterdi.

Tarım Bakanlığına iftira atmıştı

Görev süresi boyunca adı sık sık skandallar ile anılan Rıza Posacı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ithalat lobisinin bulunduğunu öne sürmüş, partisinin tüm kademelerinden yoğun tepki ile karşı karşıya kalmıştı. Bakanlığı zan altında bırakacak açıklamalar yapan Posacı, “Maalesef bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz. Tarım Bakanı geldiği günden beri bunu söylüyorum. İthalat bu işin çözümü değil” demişti.

Posacı, Tarım Kredi Kooperatiflerine yönelik de ‘tefeci ile yarışır hale geldiler’ yakıştırmasında bulunmuş, alışverişi durdurduklarını söylemişti.