Gündem

Etli Kuru Fasulye Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

Türkiye’deki tüketicilerin sevdikleri ürünleri en iyi fırsatlarla bulmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Lessy, Türkiye'nin büyük şehirlerindeki malzemelerin maliyet analizini yaptı.

etli kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Lessy ekibi, yakın zamanda yaptıkları bir analizle Türkiye'nin en büyük şehirlerinden olan 10 farklı şehirde 4-5 kişilik etli kuru fasulye için gereken temel malzemelerin maliyetini mercek altına alarak hem tüketiciler hem perakendeciler için değerli bilgileri bir araya topladı.

Analiz, etli kuru fasulyenin biber salçası, dana eti, domates salçası, kuru fasulye, pul biber, soğan, tuz ve yağ gibi temel bileşenlerine odaklandı ve 10 farklı şehirdeki ortalama malzeme fiyatları şöyle şekillendi:

Sonuçların da gösterdiği üzere Şanlıurfa ortalama 196,73 TL'lik fiyatıyla listenin başında yer alırken, Konya’da malzemeler çok daha ekonomik bir rakam olan 159,52 TL'ye mal oluyor. Ankara ve İzmir de sırasıyla 193,38 TL ve 181,39 TL'lik ortalama maliyetle fiyat açısından üst sıralarda yer alıyor. Lessy çok sayıda perakendeciden en iyi fiyatları toplamaya odaklandığı için mevcut fiyat listesi ortalamanın altında fiyatlar da içerebiliyor.

Lessy Türkiye Ülke Müdürü Niyazi Doğan Öncü, yapılan araştırmayla ilgili şunları söyledi: "Etli kuru fasulye kültürümüz için bir yemekten çok daha fazlasıdır. Bu, geleneğin ve aile birlikteliğinin sembolüdür. Günümüzün ekonomik koşullarında Türkiye'nin dört bir yanındaki haneler hem bu yemeğin tadını çıkarmanın hem de bütçelerini rahatlatmanın yollarını arıyor. Yerel perakendecilerden aldığımız en iyi fırsatları ve indirimleri bir araya getirerek, hanelerin etli kuru fasulye gibi en sevilen yemeklerin tadını çıkarırken tasarruf etmelerine yardımcı oluyoruz".