Klozet lekelerine 10 dakikada son veren tüyo; 3 malzemeli doğal çözüm… Klozet lekelerine 10 dakikada son veren tüyo; 3 malzemeli doğal çözüm…
Evde ve bahçede kullandığınız plastik eşyaların zamanla sarardığını fark etmişsinizdir. Sararmış plastik görüntüsünü ortadan kaldıran yöntem de bazı karışımlarla mümkün.

Plastik eşyalar zaman geçtikçe sararır. Sigara dumanı, yağ ve güneş ışığı buna neden olabilir. Ancak sandalyeleri kısa sürede beyazlatmak mümkün.

Bu yöntemde sararmış plastik nesneleri beyazlatmak için hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şeyse plastik bir torbayı hidrojen peroksitle doldurmak.

Plastik eşyaları torbaya batırabilirsiniz. 3-4 saat torbayı güneşte bırakın. Temiz suyla durulayıp kurutarak işleme son verebilirsiniz.

Çamaşır suyu da sarı plastikler için iyi bir kaynaktır. Ancak sararma çoksa bu yöntemi deneyin. Bir leğenin içerisibne 250 ml çamaşır suyunu 1 litre suyla karıştırın. Ardından plastiği çamaşır suyuyla birleştirin. Duruladıktan sonra beyazlaştığını göreceksiniz.

Limon suyu da sararmış plastiği beyazlatır. Asidik içeriğiyle hafif lekeler üzerinde denenebilir.

Limon suyunu bir kabın içerisine ekleyin ve plastik nesneyle buluşturun. Bir saat veya daha uzun süre güneşte bekletin. Bu sayede rengi açılmaya başlayacaktır. Dilerseniz sabunla ovarak durulayın. Gözle görülür bir farkı olacak.