Gündem

Fatih Terim ilk kez ifade verdi! Seçil Erzan davasının seyrini değiştirecek sözler

Müşteki olarak ifade veren Fatih Terim, "Seçil Erzan'ı özel bankacım olarak belirleyen Denizbank üst yönetimidir. Hem bankaya hem de Seçil'e güvendim. Bana hiçbir zaman benim adıma bir fon kurulacağı söylenmedi. Ben de hiç kimseyi para yatırması için herhangi bir fona yönlendirmedim" dedi.

Aralarında eski futbolcuların da olduğu onlarca kişiyi dolandırmak suçlamasıyla tutuklu yargılanan eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın bu kişilerden paraları "Fatih Terim fonuna yatıracağız, yüksek kar payı alacaksınız" diye topladığı öne sürülmüştü.

Fatih Terim dün, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'müşteki' sıfatıyla ilk kez ifade verdi. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile bu olaydan önce çok yakın arkadaş olduklarını belirten Terim, artık hiçbir ilişkilerinin kalmadığını söyledi.

ŞUBEYE HİÇ GİTMEDİM

Fatih Terim, "Seçil Erzan'la 2016 veya 2017 yılında Denizbank’ın Florya Şubesi'nin yeni müdürü olarak tanıştım. Finansal meselelerden çok anlamam. Ben Seçil Erzan'ın çalıştığı Florya ya da Büyükdere şubelerine bir kez bile gitmedim. Kendisi gelir, gerekli belgeleri evimde ya da Galatasaray tesislerinde imzalatırdı. Hatta yurtdışına gideceğim zaman havaalanına nakit para getirip bana teslim ederdi. Denizbank’ın bana gösterdiği kişi olduğu için Seçil Erzan’a özel bankacım olarak güvendim" dedi.

ADIMI KULLANDILAR

Terim şöyle devam etti: "Seçil Erzan bana paramın Denizbank'ın saklama hesaplarında değerleneceğini, bankadaki birçok yöneticinin de bundan yararlandığını söyledi. Adımı kullandığından haberim olaylar ortaya çıktıktan sonra oldu. Arda Turan, Emre Belözoğlu ya da başka birini yönlendirmedim, kimse bunu söyleyemez. Bu saklama hesaplarında 3 milyon dolarımın olması gerekirdi ama banka olmadığını söylüyor. Benim adımı kullanarak bu olayın ve Denizbank'ın üzerine set çekmek istiyorlar."

1,5 yıldır konuşmadan bugünü beklediğini anlatan Terim, “Gerçeklerin yenemeyeceği yalan, tuzak, karalama yoktur.” ifadesini kullandı.

Ünlü teknik adam, “Bu olay yaşandıktan sonra, çağırılmadan kendim gidip adliyede savcılığa ifademi vermiştim. Konuşmam gereken zamanda da bugün geldim mahkemeye konuşuyorum. Soruları, bugün gerçek hakim ve gerçek savcı huzurunda cevaplıyorum. Bunun öncesinde, bu konuyla ilgili olarak herhangi bir gazeteye, muhabire veya sosyal medyaya herhangi bir açıklama yapmadım. Hiçbir yere konuşmadım. Konuşmadan bugünü beklemek benim için çok zordu, ama hukuka ve yargıya olan güvenim ve saygım beni buna mecbur etti. 50 senedir kamuoyunun gözü önünde yaşıyorum, kamuoyunun da benden açıklama beklediğinin farkındayım. Bundan sonraki süreçte salt reklam sevenlerin ve reklam meraklılarının tatmini için değil, reklam verenlerin bugüne kadarki iletişimlerinin nasıl bir senaryo olduğunu doğru muhatap olarak gördüklerime en doğru şekilde gerekli görürsem gerekli bilgilendirme yapılacaktır.” diye konuştu.

SEÇİL ERZAN'IN "ALIKONULDUĞU" İDDİASINA TAKİPSİZLİK KARARI

Öte yandan geçtiğimi günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında, Seçil Erzan'ın, DenizBank yetkilileri tarafından alıkonulduğu yönündeki iddiada bulunduğu hatırlatılarak, ancak 8 Nisan 2023'e kadar banka yöneticilerinin Erzan'a ulaşamadığı anlatıldı.

Soruşturma kapsamında tanık olarak ifadesi alınan Arda Turan'ın Erzan ile iletişim kurduğunu beyan etmesi üzerine DenizBank Bölge Müdürü Sermin Tekin'in diğer banka yetkilileriyle birlikte Erzan'ı arayarak iletişim kurmaya çalıştığı aktarılan kararda, bu aramanın hemen ardından Erzan'ın başka bir hat üzerinden geri dönüş yaparak Tekin'e ikametini ve konum bilgisini WhatsApp üzerinden gönderdiği kaydedildi.

Kararda, Erzan'ın bu sırada rahat ve özgür olduğunun yazışmalarla net şekilde görüldüğü belirtilerek, başka bir telefon üzerinden banka yetkilileriyle iletişim kuran Erzan'ın her ihtimali düşünerek hareket ettiğini, istediği zaman istediği kişiyle rahatlıkla iletişim kurabilecek durumda olduğunu gösterdiği vurgulandı.

Erzan'ın 8-9-10 Nisan 2023'te DenizBank Genel Müdürlüğü binasına ana dava dosyası kapsamında birlikte yargılandığı sanık Hüseyin Eligül ile geldiği ve yeniden Çorlu'daki ikametine döndüğü ifade edilen kararda, bunlar değerlendirildiğinde Erzan'ın istediği yere gidip gelebilme imkanının olduğu, kaçma fırsatının ya da istediği kişiye telefonla ulaşma imkanının bulunduğu aktarıldı.

"KESİN VE İNANDIRICI DELİL ELDE EDİLEMEDİ"

Seçil Erzan'ın DenizBank Genel Müdürlüğü binasına gelip gittiğinde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığı anlatılarak, Erzan'ın hürriyetinden yoksun kılındığına ilişkin soyut iddiası dışında bu suçun işlendiğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği vurgulandı.

Kararda, Musa Mert Çetin, Selçuk İnan, Emrah Çolak, Emre Çolak ve İsmail İbrahim Çağlar'ın banka yetkililerine yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "suçluyu kayırma" iddialarına ilişkin de kesin ve inandırıcı delile ulaşılamadığı kaydedildi.