Çin emeklilik yaşını yükseltiyor Çin emeklilik yaşını yükseltiyor
Merkez Bankası'nın Salı günü vereceği faiz kararı öncesi piyasalarda nabız yükseldi. Yüzde 50 seviyesinde tutulan faizde yönün nasıl belli olacağı yatırımcının da ilgiyle beklediği konuların başında geliyor. Altın ve borsa yatırımcısını da etkileyecek kritik faiz kararı öncesi ünlü ekonomist Mustafa Aşkın, en cazip yatırım aracını da duyurdu.

TCMB, piyasalardaki tansiyonu yükselten faiz kararını Salı günü açıklayacak. Şu anda politika faizi yüzde 50 seviyelerinde gidiyor. Beklentinin indirim olacağı faiz kararında gözler altın ve borsada olacak. Ekonomist Mustafa Aşkın, cazip yatırım araçlarını belirledi.

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Mustafa Aşkın, "“Yüzde 50 seviyelerinde sabit bırakılması tüm ekonomi çevreleri tarafından beklenen uzlaşı noktası." dedi.

"FED ve ECB'nin de yakında faiz indirimine gideceği işaretleri de piyasaları olumlu etkilemeye devam ediyor. Tepe noktasını görmüş enflasyonun daha aşağı gelmsi için faiz ve diğer para araçlarında sıkılık korunmak zorunda."

Mustafa Aşkın Salı günü açıklanacak faiz kararı öncesi şu yorumda bulundu: Beklentimiz bu toplantıda da faizin sabit bırakılarak sözlü yönlendirme ile enflasyonla mücadeleye devam edeceğini vurgulamasıdır. "

Faiz kararının vatandaşa olan yansıması konusuna da değinen Aşkın, "Enflasyonu önlemek için yapılan politikaların devam edeceğini öngörüyorum. Kredi faizlerinin yüksek kalmaya devam etmesi, talebin biraz daha törpülendiği bir dönem devam edecek"

"Yıl sonuna doğru enflasyonda iyileşme olduğu takdirde Merkez Bankası da faiz indirimine gidebilir"

"Borsadaki şirketlerin şirket karlılıkları geçtiğimiz yıla göre bir parça düşecektir. Bunun temel nedeni talebin yavaşlamasıdır. Bir parça daha karlılıkları düşecektir. Türkiye’ye yabancı sermaye akımı gerçekleşirse borsada yükselişler hızlanabilir. Orta vadede mevduat yıl sonuna kadar, altın veya altın fonları, B tipi yatırım fonları yatırımcılar için daha cazip olacakmış gibi gözüküyor.”