Tomislav Mijatovic'den itiraf: Anadolu Efes'in koçu olmayı beklemiyordum Tomislav Mijatovic'den itiraf: Anadolu Efes'in koçu olmayı beklemiyordum
Fenerbahçe, İsviçre ekibi Lugano’yu 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna yükseldi, Lille’in rakibi oldu. Kanarya 1-0 geriye düştüğü maçı Dzeko ve Szymanski’nin golleriyle kazandı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme ilk maçını deplasmanda 4-3 kazanmıştı. Dün geriden gelip 2-1 kazanıp turu geçti. İlk maçta olduğu gibi Lugano, Kadıköy’de de öne geçti. 7’de defansın uzaklaştıramadığı topa ceza sahası dışından sert vuran Mahmoud golü attı: 0-1. Dzeko 12’de kaleyi yokladı, atamadı.

18’de Tadic ceza sahasına girmeden yerde kaldı, hakem “Devam” dedi. 23’te soldan ceza sahasına giren Fred düşürüldü, hakem yine devam ettirdi. 25’te Lugano’nun tehlikeli atağını Livakovic harika bir refleks ile çıkardı. 41’de Ferdi ceza sahası içinde sert vurdu, top üstten dışarı gitti. 42’de Tadic de çerçeveyi bulamadı. İlk yarıyı kaleyi bulan tek şut atamadan tamamladık.

ÇAĞLAR DİREĞE TAKILDI

59’da sağ kanattan Mert Hakan’ın kullandığı serbest atışta Edin Dzeko kafayla skoru 1-1 yaptı. 67’de Ferdi’nin köşeye giden şutunu kaleci Saipi güçlükle çeldi. Golün aynısı bu kez soldan yaşandı. Mert Hakan ortaladı, Çağlar arka direkte vurdu. Top direkten oyun alanına döndü.

90’da Dzeko sol çaprazdan kaleye sert vurdu, kaleci Saipi topu kornere yolladı. 90+3’te sağdan İrfan Can harika bir pas attı. Köşede Tadic, kafayla paralel pas ise Szymanski’ye ‘al da at’ dedi. Skor belli oldu: 2-1.

DEVLER LİGİ’NE KATILACAĞIZ

Teknik direktör Mourinho’nun, “Livakovic o gole izin verseydi skor 2-0 olurdu. Bizi oyunda tuttu” diye övdüğü Hırvat kaleci, “Çok mutluyum. Şampiyonlar Ligi’nde olmak istiyoruz” dedi.

LİLLE TALİHSİZ BİR KURA ÇEKTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Bütün oyuncularla sezona başlasak mükemmel bir senaryo olurdu. Ancak yüzde 50 ile başladık, 75’e ulaştık. Ferdi bile 5-6 idman ile sahaya çıktı. Bu şartlarda oyuncularımı kutlamak, yapabileceğim bir şey. Onlar ve taraftar kazandı” dedi. Maç öncesi, “Hayatta kalmalıyız” dediğini hatırlatan Mourinho, “Turu geçtik, hayatta kaldık” diye konuştu. Mourinho, “Yarın havuz başında 2 saat dinlendikten sonra Lille’i çalışacağız. Lille talihsiz bir kura çekti. Fenerbahçe onlar için kolay bir kura değil” ifadesini kullandı.

ERKEN GOL BİZİ DAĞITTI

İsviçre’de attığı 3 golle tur kapısını ardına kadar açan Edin Dzeko, rövanşta da ağları havalandırdı. Boşnak golcü, “Her şey güzel görünüyor. İki galibiyet aldık, 4 gol attım ama daha kolay olabilirdi. Erken gol bizi dağıttı. Sonuçta güzel bir galibiyet oldu” dedi.

KRUNİC 11’DE FERDİ KANATTA

Teknik direktör Jose Mourinho ilk maçtan tek değişiklik yaptı. Kale ve defansı aynı tutan Portekizli hoca sol bekte oynaması beklenen Ferdi’yi sol açığa koydu. İlk maçta 11’de olan Kent yedek kaldı. Mourinho’nun Fred’in yanında İsmail veya Bartuğ’u oynatması beklenirken, tecrübeli hoca Krunic’ten vazgeçmedi.

DJİKU: TUR ŞANSIMIZ YÜZDE 50

Fenerbahçe’nin stoperi Djiku, “Lille’i çok iyi tanıyorum. Defalarca rakip olarak oynadım. Hoca değişikliğine gittiler. Şu anda farklı oynuyorlar. Şansları eşit görüyorum” diye konuştu.

TADİC ŞOV YAPTI

Dzeko gibi maça damgasını vuran bir başka isim Tadic oldu. Tadic, uzatmada Szymanski’ye attırdığı golle alkışlandı. Tadic, “Geriden gelip kazandık. Pes etmedik, etmeyeceğiz” diye konuştu.

FRED SAKATLANDI

Fred yarım saat dolmadan sakatlandı. Bir şuta ayak koyan Fred ’in dizi esnedi. Fred 31’de yerini İsmail’e bıraktı. Teknik direktör Mourinho, “Sanırım Fred’in durumu ciddi. Lille maçlarında bizimle olamayabilir” açıklaması yaptı.

TARAFTARI MUTLU EDECEĞİM

Lugano maçında yedek kulübesinde olan Maximin karşılaşma öncesinde konuştu. Fransız kanat oyuncusu, “Burada olduğum için mutluyum. Taraftarın tutkusu gerçekten inanılmaz. Taraftarı mutlu etmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

HAYATIMIN EN KOLAY GOLÜ

Geçen sezon son golünü son haftada İstanbulspor’a atan Szymanski, bu sezon siftahı Lugano maçıyla yaptı. Szymanski, “Hayatımın en kolay golünü attım” dedi.

ŞİMDİ RAKİP FRANSIZ LİLLE

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransız ekibi Lille ile karşılaşacak. İlk maç 6 veya 7 Ağustos’ta, rövanş ise 13 Ağustos’ta oynanacak.