Samsunsporlu Bennasser'den taraftara çağrı! "Yanımızda olmaya devam etsinler..." Samsunsporlu Bennasser'den taraftara çağrı! "Yanımızda olmaya devam etsinler..."
Türkiye, kadın voleybolunda tarihi bir başarıya imza attı. 'Filenin Sultanları' çeyrek finalde karşılaştığı son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-2 yenerek yarı finale çıktı ve ilk dört arasına adını yazdırdı. Yarı finalde rakibimiz İtalya. Yenersek altın için, yenilirsek bronz için mücadele edeceğiz.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin’e karşı ilk seti 25-23 kaybetmesine rağmen yılmadı. Muthiş bir mücadeleyle geri dönen Sultanlar, 5. sette Elif’in klas plasesiyle olimpiyat tarihinde ilk kez yarı finale yükseld

Paris 2024 Olimpiyatları’nda A Milli Kadın Voleybol takımıyla gururlandık... Filenin Sultanları, 3’te 3 yaparak rakibimiz olan Çin karşısında müthiş bir mücadeleye imza attı. İlk seti Çin, 25-23 kazandı. Gizem omuzundan sakatlandı ama takım birlikteliğini kaybetmeyen Sultanlar, 25-21 ve 26-24’lük setlerle 2-1 öne geçti. Çin, 25-21’yle setleri eşitledi ve karşılaşmada final setine geçildi. Kaptan Eda’nın önderliğinde Melissa Vargas’ın tarihi performansını Elif Şahin klas bir plaseyle süslendirdi ve 15-12’yle kazanan Türkiye oldu. Tarihinde olimpiyat oyunlarında ilk kez yarı finale yükselen ilk madalyası için yarın yarı final maçına çıkacak.

İŞTE O AN

Elif Şahin'in son sayısından sonra dünyalar bizim oldu. Sevinç çığlıkları atan sporcularımız ya birbirlerine sarıldı ya da kendilerini yere attı.

KAN, TER, GÖZYAŞI, ZAFER

Maçı kazanmak hiç de kolay olmadı. Cansu Özbay, sakatlandı ve ağlayarak çıktı. Hande Baladın ve Zehra Güneş, bacaklarında problem olduğu için adeta tek ayak üzerinde oynadı. Gizem Örge, "Omuzumu bıraktım sandım sahada, dedim ki; bir omuzum daha var devam edebilirim" sözleriyle çektiği acıyı özetledi

VARGAS’TAN TARİHİ BAŞARI

Melissa Vargas tarihi galibiyetin mimarı oldu. 42 sayı atarak maça damga vuran Vargas, Türkiye adına olimpiyat tarihine de geçti. Vargas, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları tarihinde Eda Erdem’den sonra 100 sayı barajını geçen ilk voleybolcu oldu

ZAFER POZUMUZ

Grup maçlarında Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti'ni yendikten sonra İtalya'ya kaybedince bazı çevrelerin eleştirdiği Filenin Sultanları dün bu kişilere tarihi bir cevap verdi. Rakip son olimpiyat şampiyonu Çin'di. İlk seti aldılar ama oyundan kopmadık. Sonraki iki seti alıp gücümüzü gösterdik. Çin durumu 2-2 yapınca ömrümüzün en uzun, en heyecanlı karar setini oynadık.

O MADALYA GELECEK

Elif Şahin'in kurnazca yaptığı bir vuruşla son seti de kazanıp yarı finale çıktık. Maç sonunda sporcularımızın sevinç gözyaşları tüm Türkiye'yi ağlattı. Şimdi rakip İtalya. Maçımız 8 Ağustos Perşembe günü saat 21.30'da. Sultanlar, Avrupa Şampiyonluğu, Milletler Ligi Şampiyonluğu ve dünya birinciliği unvanlarına şimdi bir de olimpiyat madalyası eklemek istiyor.

HELAL OLSUN SİZLERE!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, tribünde büyük sevinç yaşadı. Elif’in sayısı öncesi “Haydi Bismillah!” diye bağıran Bakan Bak, galibiyetin gelmesinin ardından “Helal olsun sizlere helal” diyip Yerlikaya’ya sarıldı. Bu arada CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da tribünden destek verdi.

HER ŞEYİ BİLENLER BİRAZ SABRETSİNLER

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, tarihi zaferin ardından sitemkar konuştu. Üstündağ, “Söyleyecek çok şey var ama yarı finali bir oynayalım, sonra konuşalım. Her şeyi bilenler lütfen biraz sabretsinler. Bu takımın yarı final ve finalini beklesinler. Biz bu hakaret ve küfürleri hak etmedik” dedi.

SANTARELLI: BİZ TÜRKİYE’YİZ!

Millilerin başantrenörü Daniele Santarelli, madalyayı alacaklarını söyledi. Santarelli, “Başkan Üstündağ, benim babam gibi. Beni her zaman koruyor. İyi oynamadığımızda da beni destekliyor. Buraya gelmek hayalimizdi. Son maça kadar oynamak hayalimizdi. Tüm kalbimizi koyduk. Çok gururluyum. Çoğu zaman aslında kızlarla gurur duyuyorum. Madalya için savaşmak istiyoruz. Her şey çok güzel olacak. Belki bizden az hata yaptılar ama biz Türkiye’yiz” dedi.

ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ

Filenin Sultanları, dünya sıralamasında olimpiyatlarda Çin’i 3-2 yenmesiyle dördüncü sıradan üçüncü sıraya yükseldi. Ay-Yıldızlı ekip 367.97 puana çıktı. İtalya, 415.22 puanla birinci sırada yer alırken Brezilya, 406.43 puanla ikincilikte.

RAKİP İTALYA

Sırbistan’ı 3-0 deviren İtalya, yarı finaldeki rakibimiz oldu. Yarı final maçı yarın saat 21.00’de oynanacak. Sultanlar, grup aşamasında İtalya’ya 3-0 yenilip şu ana dek tek mağlubiyetini almıştı.

BİR OMUZUM DAHA VAR

Yaşadığı sakatlığa rağmen pes etmeyen Gizem Örge, maçın gizli kahramanıydı. Gizem, “Herkes yüreğini koydu. Bu maçı kazanmayı hak ettik. Madalya için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Omzumu sahada bıraktım sandım ama ‘Bir omuzum daha var, devam ederim’ diyerek oynadım” ifadesini kullandı.

KALBİM DAYANMADI

Galibiyeti getiren Elif Şahin, “Çok güzel bir maçtı. Çok uzun sürdü ama kazanmayı bildik” dedi. Maçtaki hırsıyla gündem olan Derya Cebecioğlu, “İtalya maçından sonra böyle geri dönmek... Takımla gurur duyuyorum” ifadesini kullandı. Aslı Kalaç, “Kalbim dayanmadı. Ben uzatma setinde hep ağladım” diye konuştu.

NE MAÇTI AMA

Kaptan Eda Erdem, maçta birlik olduklarına dikkat çekti. Eda, “Ne maçtı ama... Sahada herkes elinden geleni yaptı. Yıllardır hep ucundan dönüyoruz ama sonunda ilk 4’teyiz. Daha iyi oyun da yolda. Gerçekten çok mutluyum. Voleybolu çok seviyorum. Benim üçüncü olimpiyatım ama bundan sonra bu takım her olimpiyatta olacak” diye konuştu. Eda’nın savunma esnasında Çinli sporculara yaptığı bakış sosyal medyada viral oldu.

AĞLAYARAK KONUŞTU!

Karşılaşmadaki azim, maç sonunda yerini sevinç göz yaşlarına bıraktı. Röportaj verirken ağlayan Hande Baladın, “Bu takımdaki herkesle gurur duyuyorum. Madalyayı hak ediyoruz ve alabileceğimize inanıyoruz” dedi.