KVKK'den "vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı" iddiasına ilişkin açıklama KVKK'den "vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı" iddiasına ilişkin açıklama
Türkiye’de uzun zamandır bebek bakıcısı olarak yabancı dadılar tercih ediliyor. Pazarın yüzde 35’ini Türk, yüzde 65’ini ise yabancılar oluşturuyor. Sektörde en çok tercih edilen bakıcıların başında ise Filipinliler geliyor. Onları sırasıyla Türk, Türkmen, Özbek, Etiyopyalı, Nijer, Uganda ve Kenya’lılar takip ediyor. Ancak son yıllarda alım gücünün düşmesi ile istenen yüksek maaşlardan ötürü aileler, bu bakıcılara alternatif aramaya başladı. Çözümü ise babaanne, anneanne, eş dostta buldu. Bu nedenle geçen yıla göre talepler yüzde 35 düştü.

Talep daralmasından çok rağbet gören Filipinliler de nasibini aldı. Kendilerine olan yüksek talebi fırsat bilerek yarı zamanlı çalışma ile yüksek gelir elde eden bu bakıcılar, artık daha aza tamah etmek zorunda kaldı. Yarı zamanlıdan, tam zamanlı çalışmaya dönmeye başladı. Hürriyet’e konuşan istihdam şirketlerinin temsilcileri ise, aileleri mutlu edebilmek için Filipinler’den daha uygun fiyata bakıcı ithal etmeye başladığını söylediler.

PİYASADA MAAŞLAR 35 BİN TL’DEN BAŞLIYOR