Kuşadası’nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı Kuşadası’nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
Sosyal medyada birçok kişi, bugün akşam saatlerinde parlak bir cismin gökyüzünde görüldüğünü kaydetti. Vatandaşların paylaştığı videolarda yeşil ve parlak bir ışık hüzmesinin Dünya'ya yaklaştığı görüldü. Peki, göktaşı hangi illere, nereye düştü?

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesindekiler dahil birçok kentte vatandaşlar, yeşil renkte parlak bir cismin gökyüzünden kayarak geçtiğine dair sosyal medyada videolar paylaştı. Parlak cismin göktaşı olup olmadığı, İstanbul'da nereye meteor düştüğü ve hangi kentlerde göktaşı görüldüğü merak konusu oldu.

GÖKTAŞI NEREYE DÜŞTÜ? Türkiye'nin birçok bölgesinde akşam saatlerinde . İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karabük gibi birçok ilde ışık hüzmesini fark edenler cep telefonlarına sarıldı.

Göktaşı hangi kentlerde görüldü? Göktaşı İstanbul haricinde birçok kentte vatandaşlar tarafından görüldü. Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Çorum'da birçok kişi gökyüzündeki parlak cismin ne olduğunu merak etti. Bazı vatandaşlar cismi rokete bazıları ise uydu zannetti.

Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklamaa Türkiye Uzay Ajansı (TUA)sosyal medya hesabı X'ten, bu gece ülkenin çeşitli noktalarından izlenen meteor ol ayına ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı. Söz konusu meteorun heyecana neden olduğu ve sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldığı belirtilen açıklamada, meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renklerin gök taşının kimyasal bileşimi, hızı ve Dünya atmosferinde bulunan gazlar gibi etmenlere bağlı olarak farklılık gösterdiği aktarıldı.