Başkan Çerçioğlu’nun hizmetleri tüm Türkiye’de vatandaşların yanında Başkan Çerçioğlu’nun hizmetleri tüm Türkiye’de vatandaşların yanında
Goldman Sachs'tan Scott Rubner, yatırımcıların bu ayın sonunda ABD hisse senetlerinde kısa süreli bir alım fırsatı bulabileceğini öngörüyor. Rubner'a göre, sistematik fonların satış baskısının azalması ve şirketlerin hisse geri alımlarını artırması, bu fırsatı oluşturacak ana etkenler arasında yer alıyor.

Goldman Sachs'ın küresel piyasalar bölümünde genel müdür ve taktik uzmanı olarak görev yapan Rubner, pazartesi günü müşterilerine yazdığı bir notta, "Ağustos ayında hisse senedi arz ve talep uyumsuzluğunun en kötü dönemi geride kaldı" ifadelerine yer verdi. Rubner, bu şartlar altında 30 Ağustos’ta hisse senetlerinde taktiksel olarak alıma geçmeyi planladığını belirtti.

109 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

Rubner, haziran ayı sonunda yaptığı bir açıklamada, 4 Temmuz'dan itibaren ABD hisse senetlerinde pozisyonların azaltılmasını önermiş ve 17 Temmuz'a kadar piyasanın "erimenin son aşamalarında" olduğunu öngörmüştü. Nitekim, S&P 500 Endeksi 16 Temmuz'da rekor bir kapanış yaptıktan sonra yaklaşık %6'lık bir düşüş kaydetti. Goldman Sachs’a göre, geçtiğimiz ay piyasa sinyallerini ve volatilite modellerini izleyen kural tabanlı sistematik fonlar, küresel hisse senedi vadeli kontratlarından 109 milyar dolar değerinde satış gerçekleştirdi.

Rubner, önümüzdeki yedi gün içinde satış baskısının bir miktar daha devam edeceğini öngörse de, "en kötü piyasa koşullarının ve olumsuz pozisyonlanmanın geride kaldığına" dair yeterli kanıt gördüğünü belirtti.