Ticaret Bakanlığı'ndan ihracat sayılan satışların kapsamında değişiklik Ticaret Bakanlığı'ndan ihracat sayılan satışların kapsamında değişiklik
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı (GICC) 2024 vesilesiyle gerçekleştirdiği Kore Cumhuriyeti ziyareti kapsamında Kore Arazi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Park Sangwoo ile görüşme gerçekleştirdi. Türkiye’deki dev projeler için Koreli firmalarla iş birliği yapıldığını anımsatan Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesinin, Kınalı-Malkara Kesimi kesiminin inşası, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı ve deniz taşımacılığı anlaşmalarının hız kazanması hususlarını ele aldıklarını bildirdi. Sivil havacılık alanında ise Türkiye ve Busan arasına 7 frekans yeni uçak seferi eklenmesinin gündeme geldiğini belirten Uraloğlu, ayrıca Ukrayna’nın yeniden inşası ile Türkiye’de yapılacak 2’nci nükleer santral üzerine iş birliği konularının da masaya yatırıldığını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı (GICC) 2024 vesilesiyle gerçekleştirdiği Kore Cumhuriyeti ziyareti kapsamında ilk olarak T.C. Seul Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Salih Murat Tamer ile görüştü. Bakan Uraloğlu, bu görüşmenin ardından Kore Arazi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Park Sangwoo ile bir araya geldi ve heyetler arasında görüşme gerçekleştirildi. 6 Şubat 2023’te Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketi sonrasında Kore’nin göstermiş olduğu dayanışma ve sağlanan desteği anımsatan Bakan Uraloğlu, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak, “Dayımın da savaştığı ve gazi olduğu Kore ve ülkemiz arasında iş birliklerinin geliştirilmesi adına çalışmalarda bulunmak benim için çok önemli.” dedi. Bakan Uraloğlu, Hindistan’da gerçekleşen G-20 zirvesi vesilesiyle her iki ülkenin devlet başkanlarının verimli bir görüşme gerçekleştirdiğinin altını çizerek, “Yine Türkiye, Meksika, Endonezya, Kore ve Avustralya'dan oluşan MIKTA’nın önemli bir işler yapabileceğini söylemek isterim. İş birliğimizi bu vesileyle daha da geliştirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

2053 YILINA KADAR 250 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM PLANLANDI