Çakırbeyli Pazarı vatandaşların uğrak noktası oldu Çakırbeyli Pazarı vatandaşların uğrak noktası oldu
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

CWENE: CW Enerji, fotovoltaik güneş panelleri için hücre üretim tesisi yatırımı kapsamında 3,1 milyar TL teşvik belgesi aldığını duyurdu. Teşvik kapsamında gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, faiz desteği, %80 vergi indirimi ve %40 YKO, 7 yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi desteği yer alıyor.

EUREN: Europen, %195 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 760 milyon TL’den 2,24 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.

HTTBT: Hitit Bilgisayar, Sunrise Airways ile 5 yıl boyunca yolcu hizmet sistemleri, tarife planlama, muhasebesi ve kargo çözümleri sunulması konusunda anlaşma sağladı.

IPEKE: İpek Doğal Enerji, 1Ç24 finansal sonuçlarını 185 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarını 167 milyon TL zarar ile açıklamıştı.

KOZAA: Koza Anadolu, 1Ç24 finansal sonuçlarını 314 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarını 292 milyon TL zarar ile açıklamıştı.

OTKAR: Otokar'ın yatırım teşvik belgesinin süresi, Sanayi ve Teknoloji tarafından uzatıldı ve belgenin geçerlilik tarihi 14.07.2026 olarak revize edildi. Toplam tutar 1,34 milyar TL'ye yükseltildi.

VBTYZ: VBT Yazılım, 3,8 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık USD bazlı gelirlerinin %6’sına tekabül ediyor.