Kuşadası’nda denize sıfır turizm arazisi 35 yıllığına kiraya veriliyor Kuşadası’nda denize sıfır turizm arazisi 35 yıllığına kiraya veriliyor
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

ATLAS: Atlas Menkul Kıymetler, 2Ç24 finansal sonuçlarını 29 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar %22 daraldı.

AZTEK: Aztek Teknoloji'nin dağıtımını yaptığı kulaklık ve hoparlör pazarlarıyla ilgili 2024 yılının ilk yarısına dair GFK Türkiye pazar araştırma raporu yayımlandı. Türkiye kulaklık pazarı cirosu %68 büyürken, Aztek Teknoloji’nin pazar payı %56,2 oldu (1Y 2023: %51,7). Hoparlör pazarı cirosu ise %103 büyürken, Aztek Teknoloji’nin pazar payı %63,6 olarak gerçekleşti (1Y 2023: %66,4).

BANVT: Banvit, %100 ortaklığı olan Nutrinvestments B.V.’nin tasfiye işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

DOAS: Doğuş Otomotiv, 2 milyar Türk Lirası'nı aşmayacak şekilde 3 yıl vadeye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine onay alınması için SPK'ya başvurdu.

KOPOL: Koza Polyester, %500 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 216 milyon TL’den 1,3 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.

KRGYO: Körfez GYO, %400 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 66 milyon TL’den 330 milyon TL’ye yükseltme kararı aldı.

MGROS: Migros, bağlı ortaklığı olan Kazakistan’da yerleşik Ramstore’un %100 paylarının TOO Evrazia Almaty şirketine devrine ilişkin 34,5 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı.

MTRYO: Metro Yatırım Ortaklığı, 2Ç24 finansal sonuçlarını 30 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 daraldı.

SEKUR: Sekuro Plastik, Yönetim Kurulu kararı neticesinde yapmış olduğu tahsisli sermaye artırımı başvurusunu iptal etme kararı aldı.

SKBNK: Moody’s, Şekerbank’ın Uzun Vadeli TL ve YP Mevduat notlarını üçer kademe birden artırarak "Caa1"'den "B1"e yükseltti ve not görünümlerini "Pozitif" olarak belirledi.

YKBNK: Yapı Kredi, Almanya’da bankacılık faaliyetlerinde bulunabilmek adına Bankhaus J. Faisst OHG hisselerinin tamamının devralınmasına ilişkin sürecin tamamlandığını duyurdu.