Aydın’da Gaziler Günü törenle kutlandı Aydın’da Gaziler Günü törenle kutlandı
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

CVKMD: CVK Maden İşletmeleri, yurt dışında yerleşik bir şirket ile "Maden Cevheri Satışı" konusunda anlaşmıştır. Siparişin toplam bedeli yaklaşık 56 milyon TL’dir.

EREGL: Moody’s, Ereğli’nin "B3" olan kredi notu "B2" ye yükseltti ve not görünümü "pozitif"ten "durağan"a revize etti.

FONET: Şirketin kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL'den 2.5 milyar TL'ye çıkarılması 26 Temmuz 2024 tarih ve 11130 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan edilmiştir.

GARFA: Garanti Faktoring, 2Ç24 finansal sonuçlarını 693 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 481 milyon TL net kar ile finansal sonuçlarını açıklamıştı.

INDES: ASF Emlak Gayrimenkul AŞ'nin şirket paylarının tamamını satın almak üzere yapılan görüşmeler, 25.07.2024 tarihi itibari ile olumlu sonuçlanmıştır. ASF Emlak Gayrimenkul AŞ'nin 442.251.738 TL şirket değeri üzerinden %100 hissesinin satın alınması konusunda anlaşmaya varılmıştır.

INVES: Investco Holding, 2Ç24 finansal sonuçlarını 5.9 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 2.04 milyar TL net kar ile finansal sonuçlarını açıklamıştı.

KARTN: Şirketin karton toplam brüt üretim kapasitesinin yaklaşık 1/3 oranındaki kapasiteye sahip 1 Nolu karton üretim hattında (KM1) karton üretim faaliyetinin süresiz olarak durdurulmasına karar verilmiştir.

KLSYN: Şirket ile yurtiçi yerleşik bir müşteri arasında müşterinin yurt içinde yürüttüğü projenin hareketli mobilya ihtiyaçlarını karşılamak üzere 35,9 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı.

MIATK: Şirket ile Milli Savunma Bakanlığı arasında "Çevre Güvenlik Kamera Sistemi Alımı" işi 15,5 milyon TL bedel ile kesinleşen ihale kararına göre şirket uhdesinde kalmış olup, sözleşmeye davet beklenmektedir.

NUHCM: Nuh Çimento, OYAKC sermayesinde sahip olduğu 52,8 milyon adet payın 73,18 TL fiyattan satılmasına karar verdi.

THYAO: Moody’s, Türk Hava Yolları’nın B2 seviyesindeki kredi notunu iki kademe artırarak Ba3 seviyesine yükseltti. Not görünümünü de Pozitif olarak teyit etti.