Aydın’da Bafa Gölü’nün 8 bin yıllık hikayesi konuşuldu Aydın’da Bafa Gölü’nün 8 bin yıllık hikayesi konuşuldu
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

ANSGR: Anadolu Sigorta, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %17 üzerinde 2,57 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %15 daraldı.

GARAN: Garanti Bankası, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %16 üzerinde 22,5 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %22 arttı.

YKBNK: Yapı Kredi, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisine paralel 7,1 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %38 daraldı.

KTLEV: Katılımevim, 2Ç24 finansal sonuçlarını 26 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %67 daraldı.

VAKFN: Vakıf Finansal Kiralama, 2Ç24 finansal sonuçlarını 471 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %32 daraldı.

GSDHO: GSD Holding, 60.000 DWT taşıma kapasitesine sahip 1 adet kuru yük gemisi alınmasına ilişkin sözleşme imzaladı.

ARCLK: Arçelik, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin altında 432 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarını 1,6 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirketin konsolide satışlarında yıllık bazda %23 artış olduğu görülürken, Whirlpool etkisiyle FAVÖK marjında 200 baz puan düşüş gerçekleşti. Hammadde fiyatlarındaki artış, üretim dönüşüm maliyetleri ve artan faaliyet giderleri FAVÖK marjının daralmasına sebep oldu.

AKSA: Aksa Akrilik, Akkim’den 2 adet taşınmazın toplam 578 milyon TL bedelle satın alınmasına karar verdi.

HATSN: Hatsan, 2 adet yatırım teşvik belgesinin onaylandığını duyurdu. Teşvikler, toplam 1,3 milyar TL sabit yatırım tutarı ve 240 kişilik istihdam içermekte.