Aydın dağlarında kestane hasadı telaşı başladı Aydın dağlarında kestane hasadı telaşı başladı
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

LOGO: Logo Yazılım, 2Ç24 finansal sonuçlarını 229 milyon TL net kar ile açıkladı. Bu dönemde şirket, bir önceki yılın aynı dönemine göre %18 artışla 1.225 milyon TL düzeyinde ciro yarattı. Şirketin yıl başında paylaşmış olduğu 2024 beklentileri aynı kaldı. Açıklanan 2Ç24 sonuçlarını nötr olarak değerlendiriyoruz.

MACKO: Maçkolik, 2Ç24 finansal sonuçlarını 54 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %33 daralırken, bir önceki çeyreğe göre %41 arttı. Ek olarak şirket, pay başına brüt 1,8 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %1,9 düzeyinde.

PASEU: Pasifik Eurasia, Azerbaycan'da Terminal Management şirketinin %50 hissesini 50 bin manat (yaklaşık 1 milyon TL) bedelle satın aldığını duyurdu. Bu yatırım, şirketin Demir İpek Yolu güzergahında lojistik faaliyetlerini genişletmek amacıyla gerçekleştirildi.

ISCTR: İş Bankası, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %45 üzerinde 15,1 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %19 daralırken, bir önceki çeyreğe göre ise %8 arttı. Ek olarak şirket 2024 yıl sonu beklentilerini revize etti. Buna göre,

Net Faiz Marjı: %2 (Önceki: %4)

Net Ücret ve Komisyon Geliri artışı: Beklenenden güçlü (Önceki: %100)

Net Kredi Riski Maliyeti: 100 baz puan (Önceki: 150 baz puan)

Özkaynak Karlılığı: %30 (Önceki: >%35)

AGHOL: Anadolu Grubu Holding, 728 gün vadeli değişken faizli 8 kupon ödemeli 6 Ağustos 2026 itfa tarihli tahvil ihracında 2,5 milyar TL ihraç tavanında, 1,4 milyar TL talep toplandığını ve işlemin takasının gerçekleşeceğini duyurdu.

EBEBK: Ebebek, Temmuz 2024 satış adetlerini açıkladı. Buna göre temmuz ayında toplamda adet bazında bir önceki yılın aynı ayına göre %7 artışla 7,5 milyon adet seviyesinde satışın gerçekleştiğini duyurdu.

ECILC: Eczacıbaşı İlaç, Eczacıbaşı Monrol Nükleer Ürünler'deki %50 payının Curium International Trading B.V. tarafından devralınması için Rekabet Kurulu'na yapılan başvurunun nihai incelemeye alındığını duyurdu.