Genç sporcular ‘Amatör Spor Haftası'nda buluştu Genç sporcular ‘Amatör Spor Haftası'nda buluştu
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

AFYON: Afyon Çimento, 2Ç24 finansal sonuçlarını 144 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek finansal sonuçlarını 7 milyon TL net kar ile açıklarken, açıklanan net kar bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %2 arttı.

BRYAT: Borusan Yatırım, 2Ç24 finansal sonuçlarını 409,6 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %55 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %25 daraldı.

HALKB: Halk Bankası, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %19 üzerinde 3,44 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %29 daralırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %392 arttı.

PGSUS: Pegasus, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %66 üzerinde 4 milyar TL net kar ile açıkladı. Ciro beklentilere paralel açıklanırken, etkin maliyet yönetimi sayesinde net kar ve FAVÖK beklentinin üzerinde gerçekleşti. Şirket, bir önceki çeyrek finansal sonuçlarını 3,5 milyar TL zarar ile açıklarken, 2Ç24 döneminde açıklanan net kar bir önceki yılın aynı dönemine göre %108 arttı.

ULKER: Ülker, 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %24 altında 1,26 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %46 daraldı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde finansal sonuçlarını 2,5 milyar TL zarar ile açıklamıştı.

AKGRT: Ak Sigorta, temmuz ayı brüt prim üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, temmuz ayında aylık bazda %13, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %3 daralma ile 2,15 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

ARCLK: Arçelik, Whirlpool Europe ve MENA bölgesindeki iştiraklerini devraldı. Whirlpool Europe ve Beko Europe arasında yapılan ortaklık yapılanmasına göre, Whirlpool Europe'nin Avrupa'da bulunan üretim, satış ve pazarlama iştiraklerinin tamamının sahibi olan şirketin payları, ayni sermaye yoluyla Beko Europe'a devroldu. Bu işlem sonucunda, Beko Europe'un sermayesinin %75', Beko B.V'ye, %25'i ise Whirlpool EMEA'ya tahsis edildi.

KAREL: Karel Elektronik, 71 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı. Tutar düşük montanlı.