Kuşadası’nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı Kuşadası’nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

AGESA: Agesa, temmuz ayı brüt prim üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, temmuz ayında bir önceki aya göre %11, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %95 artışla 1,25 milyar TL düzeyinde brüt prim üretimi gerçekleşti. 2024 yılının ilk 7 aylık döneminde, toplam brüt prim üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %101 artışla 7,73 milyar TL’ye ulaştı.

BANVT: Banvit, 2Ç24 finansal sonuçlarını 1,2 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %65, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %399 arttı.

DOAS: Doğuş Otomotiv, 2Ç24 finansal sonuçlarını 28 Ağustos tarihinde açıklayacağını duyurdu.

EUPWR: Europower, %200 oranında bedelsiz sermaye artırımı ile mevcut sermayesini 220 milyon TL’den 440 milyon TL’ye yükseltme kararı aldı.

GLYHO: Global Yatırım Holding, 2008 yılında katıldığı Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalesiyle ilgili devam eden dava hakkında bir güncelleme yaptı. Şirket, 50 milyon ABD Doları tutarındaki teminat mektubunun nakde çevrilmesine ilişkin davada, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin verdiği kararı değiştirdiğini ve davanın reddine karar verdiğini belirtti. Bu gelişmelerin, şirketin finansal tabloları ve faaliyetleri üzerinde bir etkisi olmayacağı ifade edildi.

KBORU: Kuzey Boru, 211,8 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 2024 yılı satış hedefinin %4,64’üne tekabül ediyor. Ek olarak şirket, 8,7 milyon USD bedelinde GES projesinin finansal kiralama yöntemiyle finanse edileceğini ve 60 ay vadede ödeneceğini duyurdu.

KLMSN: Klimasan, 2Ç24 finansal sonuçlarını 9 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrekte finansal sonuçlarını 62 milyon TL zarar ile açıklarken, bir önceki yılın aynı döneminde ise 69 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

KONTR: Kontrolmatik, kayıtlı sermaye tavanını 750 milyon TL’den 4 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.

PENTA: Penta Teknoloji, 2Ç24 finansal sonuçlarını 21 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek finansal sonuçlarını 63 milyon TL net kar ile açıklamıştı.