Gündem

Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şöyle:

KLKIM (NÖTR): Kalekim, 2Ç24 finansal sonuçlarını 175 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %55 arttı, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %23 daraldı. Net parasal kaybın etkisinin azalması, net karı destekledi. Şirketin satış gelirleri, bir önceki çeyreğe göre %2 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %3 arttı.

AKSEN: Şirket, 2Ç24 dönemi finansallarını 1 milyar TL net kar ile açıklamıştır. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %97 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %44 oranında azaldı.

GRSEL: Şirket, 2Ç24 dönemi finansallarını 278,8 milyon TL net kar ile açıklamıştır. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %58 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 oranında arttı.

POLHO: Şirket, 2Ç24 dönemi finansallarını 156,6 milyon TL net zarar ile açıklamıştır.

GWIND: Şirket, 2Ç24 dönemi finansallarını 190,3 milyon TL net kar ile açıklamıştır. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %84 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 oranında azaldı.

PETKM: Petkim, %12 oranında dolaylı ortağı olduğu STAR Rafineri A.Ş.'ye ait rafineride periyodik planlı bakım çalışmasının bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Bu bakım kapsamında, STAR Rafineri'de tüm üniteler duruşa geçmiş olup, STAR Rafineri genelindeki bakım çalışması yaklaşık olarak 2 ay sürecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte rafinerinin üretim kapasitesinde %2,5'lik bir artışın sağlanması bekleniyor. Bu dönemde ham madde temini stoklardan ve diğer tedarikçilerden karşılanacak, üretim faaliyetleri kesintisiz devam edecek.

ALKIM: Alkim Kağıt, montaj aşaması devam eden yatırımların tamamlanması için gerekli sistem, makine ve teçhizatın plan dahilinde olmayan aksamalar nedeniyle yatırımın tamamlanma süresinin uzadığını, 2025 yılın ilk yarısında tamamlanmasın beklendiğini açıkladı.

DGNMO: Doğanlar Mobilya, Ağustos ayında 6 yeni mağaza açılışı yapıldığını açıkladı, 31 Ağustos itibarıyla yurtiçinde 658 ve yurtdışında toplam 113 olmak üzere 771 satış noktasına ulaşıldı.

PGSUS: Pegasus, yurt dışında satılmak üzere 500 milyon USD tutarında borçlanma aracının ihracının tamamlandığını duyurdu.