Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’tan Aydın ziyareti Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’tan Aydın ziyareti
BIST100 endeksi günü (-%2.55) -253.3 puan düşüşle 9.668,10 puandan kapattı, işlem hacmi 77,864 milyar TL oldu.

Ayrıca gün boyunca finans ve borsa piyasalarını etkileyen önemli gelişmeler yaşandı.

Günün öne çıkan haber başlıkları ise şu şekilde:

Dolar/TL tarihi zirvesini yeniledi!Türk lirası, ABD doları karşısında zayıflamaya devam ediyor. Dolar/TL kuru bugün 34'ü aşarak rekor kırdı.

Powell: Artık politikamızın değişme vakti geldiABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda açıklamalarda bulundu. 'Politikanın düzenlenme zamanı geldi' diyen Powell, 'Enflasyon önemli ölçüde düştü, artık hedefe çok daha yakınız. Enflasyonun %2'ye dönüşünün sürdürülebilir bir yolda olduğuna dair güvenim artıyor' ifadelerini kullandı.

Geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için süre uzatıldıHazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bu yılın ikinci çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin uzatıldığını belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bu yılın ikinci çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 6 Eylül Cuma gün sonuna kadar uzatıldığını bildirdi.

TCMB açıkladı: Enflasyon raporu tarihi değiştiTCMB tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın yurt dışı toplantı programı nedeniyle daha önce 31 Ekim olarak duyurulan Enflasyon Raporu tarihinin 8 Kasım olarak değiştirildiği belirtildi.