Hayatını kaybeden Kore Gazisi Tetik son yolculuğuna uğurlandı Hayatını kaybeden Kore Gazisi Tetik son yolculuğuna uğurlandı
Hava durumu ile ilgili son dakika sürprizi. Meteoroloji son dakika açıkladı. Kuvvetli yağmur geliyor. Bazı illerde sıcaklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. İstanbul'da hava durumu, Ankara'da hava durumu, İzmir'de hava durumu açıklandı. Kavurucu sıcaklar etkisini daha da artıracak. Türkiye'nin bir bölümünde kavurucu sıcaklar yaşanırken bazı illerde de kuvvetli yağmur etkili oluyor. İşte son dakika hava durumu gelişmeleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin (3-7 derece) üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Erzurum ve çevresinde hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışların Erzurum, Ardahan ve çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Erzurum ve çevresinde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaparken, “Erzurum, Ardahan ve çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde aniden etkili olan dolu ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kentte, bazı cadde ve sokaklarda tıkanan mazgallar nedeniyle su birikintileri oluşurken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Sivas-Erzincan karayolu, İmranlı ilçesi Kızıldağ mevkisinde ise doluya yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle vatandaşlar dinlenme tesisine sığındı. Dolu nedeniyle karayolu kısa sürede beyaza bürünürken, kentte yağışların akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Yozgat’ta akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde saat 17.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık bir saat etkili olan şiddetli sağanak yolları göle çevirdi. Bazı iş yeri ve evleri su bastı. Etkili olan ve şiddetini giderek artıran yağış nedeniyle bazı yollarda ve caddelerde su birikintileri oluşurken trafikte de aksamalar yaşandı. Su basan caddelerde park halindeki bazı araçların yarıya kadar suya gömüldüğü görülürken, vatandaşlar su basan iş yerlerini kendi imkanlarıyla temizledi. Şiddetli yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Yağış ile birlikte harekete geçen belediye ekipleri de su baskınlarının olduğu bazı cadde ve sokaklarda tahliye çalışması yaptı.

Giresun'un Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerinde sağanak etkili oldu. Alucra'da etkili olan dolu ve sağanak nedeniyle Hürriyet Caddesi'ndeki bazı iş yerlerini su bastı. Yağışın etkisiyle kırılan bir ağaç çevredeki işyerine zarar verdi.

Şebinkarahisar'da ise kısa süreli sağanak sonucu Halil Rıfat Paşa Caddesi'nde su birikintisi oluştu. Bu sırada esnaf, dükkanlara su girmesini önlemeye çalıştı.

Yağış sonucu Şebinkarahisar-Dereli karayolunun Asarcık köyü mevkisinde ise toprak kayması meydana geldi. Trafiğe bir süre kapalı kaldıktan sonra Karayolları ekiplerince ulaşıma açılan yoldaki çalışmalar sürüyor.

Ankara'da akşam saatlerinde yağmur etkili oldu. Bazı vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı.

Ankara’da öğlen saatlerinde etkisini artıran sağanak sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Meydana gelen sel nedeniyle kentteki bazı caddeler ve yollar sular altında kalırkten, uzun araç kuyrukları oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ıslanmamak için yoğun çaba verdi.

Bolu’da yaz yağmurlarını etkisini sürdürüyor. Gün içerisinde şehir merkezinde ve ilçelerde ara ara etkili olan yaz yağmurları nedeniyle birçok vatandaş hazırlıksız yakalanıyor. Mudurnu ilçesinde de yağmur nedeniyle Mudurnu Deresi taştı. Kavallar köyü mevkiinde bulunan derenin de debisi yükseldi.

Sivas’ta gün içerisinde kuvvetli yağmur ön gülmesine rağmen yağan yağmurla birlikte Tıkalı ve yetersiz kalan altyapı, cadde ve yolların adeta göle dönmesine neden oldu. Şehrin en işlek bulvarı olan Muhsin Yazıcıoğlu bulvarında trafik akışı güçlükle sağlandı. Sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Bayburt'ta sağanak yağış, sele neden oldu. Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi, sular altında kalırken araç sürücüleri yolda ilerlemekte güçlük çektiler.

Dışarıda yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bir anda yükselen suların arasında neye uğradıklarını şaşırdılar. Korkudan ağlayan çocuklarını kucağına alarak karşı kaldırıma geçen anne-babalar görülürken, altyapı bazı vatandaşlar tıkanan mazgalları elleriyle açarak göle dönen yollardaki su akışını sağlamaya çalıştılar.

10 dakika içerisinde hayatı felç eden yağış sonrası, hayat bir anlık durma noktasına geldi. Öte yandan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki dükkanları su bastı, işletme sahipleri dükkanlarda biriken suları kendi imkanlarınca temizlediler.

İstanbul'da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar bunaltıcı sıcaklardan korunmak için gölgelik alanları tercih etti.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İstanbul'da, termometreler 41 dereceyi gösterdi. Dışarıda olan bazı vatandaşlar park ve gölgelik alanları tercih ederken, bazı vatandaşlar ise denize atlayarak serinledi. AKOM'dan yapılan açıklamada; İstanbul'da hava sıcaklığının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Sarayburnu'na denize serinlemek için geldiğini söyleyen Erol Güneş, “İçerisi çok sıcak, o yüzden bizde serinlemek için geldik. Gerçekten çok sıcak, sokakta yürürken bile yandığınızı hissediyorsunuz. Burası bizi kurtarıyor. Gelip denize giriyoruz. Arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Güneşleniyoruz. Daha önce Kilyos'a gidiyordum, masraflardan dolayı artık buraya geliyorum. Manzara çok güzel, bir tarafta Asya, bir tarafta Avrupa” dedi.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul genelinde kavurucu sıcaklar etkili olmaya devam ediyor. Sıcak havanın bunaltması nedeniyle Fatih Çatladıkapı Sahili'ndeki park ve bahçelerin sakin olduğu gözlendi. Sahildeki hareketlilik yerini durgunluğa bıraktı. Günün her saatinde hareketli olan Çatladıkapı Sahili'ndeki park ve bahçelerin sakin hali havadan görüntülendi.

Siirt'te Meteoroloji'nin son yaptığı değerlendirmelere göre, hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceğini duyurdu.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olması beklenmekte olduğunu belirtildi. Açıklamada, "Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları, dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM İstanbul için sıcak hava ve nem uyarısı yaparken sıcaklıklar 30 dereceyi aştı. İstanbul’da bunaltan sıcaklıklarda serinlemek isteyenler, kendilerini Boğaz'ın sularına bıraktı. Kimi vatandaşlar Boğaz hattı boyunca yürüyüş yaparken, yanlarında şezlong, havlu ve portatif masa getiren kimi vatandaş ise, Boğaz'da serinlemenin keyfini sürdü. Bazı vatandaşlar ise gölgelik alanlarda oturmayı seçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından sıcak hava etkili oldu. Kırklareli’nde sabah saatlerinde başlayan sıcak hava öğle saatlerinde 42 dereceye kadar yükseldi. Kentte vatandaşlar gölgelik alanlarda vakit geçirirken, sıcaktan etkilenen hayvanlar süs havuzlarında serinliyor.