Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı
Deprem bölgesinde çeşitli faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşu İhtiyaç Haritası ile iş birliği yapan Duru, çocukların yaratıcılığını ve hayal kurma yeteneklerini desteklemeyi amaçlayan “Hayal Gemisi” projesini hayata geçirdiğini açıkladı.

Projenin imza töreninde konuşan Evyap Kişisel Temizlik Pazarlama Direktörü Mehmet Arıoğlu, öncelikli olarak deprem bölgesindeki çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Hayal Gemisi’nin ilk kamarasının Hatay’da kurulacağını kaydeden Arıoğlu, şunları söyledi:

“Duru olarak ilk günden itibaren depremden etkilenen illerin yanında olmaya çalıştık. Yüzbinlerce kişisel bakım ve temizlik paketi dağıttık. Temiz su ihtiyacını ve yazın daha da önemli hale gelen duş, tuvalet ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yürüttük. Şimdi de “Hayal Gemisi” projesi ile çocukları yeni bir yolculuğa çıkarıyoruz. Zira, bütün araştırmalar gösteriyor ki, çocukların hayal dünyaları ne kadar büyük olursa, sosyal becerileri ve yenilikçi düşünceleri de o kadar zenginleşiyor. Uzun zamandır deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla bölgenin eksiklerini iyi analiz eden İhtiyaç Haritası ile geliştirdiğimiz proje kapsamında öncelikli olarak deprem bölgesinde kurulan konteyner kentlerdeki çocukların ve ailelerinin hayatlarına dokunmayı hedefledik. Hayal Gemisi projesinin ilk kamarası ile bölgedeki çocukların sosyal hayatlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesini amaçladık.”