AirPods 4 Türkiye fiyatı belli oldu AirPods 4 Türkiye fiyatı belli oldu
Qualcomm ve Microsoft'un Snapdragon X serisi ile tekrar başlayan ARM tabanlı Windows yolculuğuna partnerler destek olmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere bu süreç oldukça yoğun bir üçüncü parti yazılım desteği gerektiriyor.

Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, bugün erken saatlerde şirketin IFA etkinliğinde sahnede bu duyuruyu yaptı ve ayrıca hem NordVPN hem de ExpressVPN'in bugün Qualcomm'un Snapdragon dizüstü bilgisayarlarında mevcut olacağını açıkladı.

VPN uygulamaları ve Google Drive, Windows on Arm sistemi için güncellenmeleri gerektiğinden en son Copilot Plus PC'lerde yoktu. Google şu anda en son Qualcomm destekli cihazlarda Drive'a erişimi engelliyor, ancak Qualcomm ve Microsoft'un Google'ı ikna ettiği açıkça görünüyor. Google ayrıca daha önce Haziran ayında Copilot Plus lansmanında sunmak için Windows için bir Arm64 Chrome sürümü oluşturmuştu.

En son Qualcomm destekli dizüstü bilgisayarların piyasaya sürülmesinden bu yana iki aydan biraz fazla zaman geçti ve Qualcomm şimdi Windows on Arm dizüstü bilgisayarlarını daha ucuz hale getirmek için tasarlanmış yeni bir sekiz çekirdekli Snapdragon X Plus işlemcisini piyasaya sürüyor. Sonuç olarak Asus Vivobook S 15 ve Dell Inspiron 14 artık her biri sadece 899 dolardan başlıyor ve Qualcomm ayrıca daha önce dizüstü bilgisayarlarının 2025'te 700 dolar sınırına kadar düşeceğini söylemişti.

CEO Amon ayrıca Snapdragon X serisi işlemcilerin masaüstü versiyonunun da düşünüldüğünü belirtti, ancak tarih belirtmedi. Yüksek ihtimalle dizüstü bilgisayar tarafındaki sürecin durumu bu adımı şekillendirecek.