Oturma bankını söküp, ağacın üstüne koydular Oturma bankını söküp, ağacın üstüne koydular
Hazine Müsteşarlığı tarafından yürürlüğe konulan yeni yasal düzenleme doğrultusunda, Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılar birikimlerini teminat göstererek bankalardan düşük faizli kredi kullanımı sağlayacağını duyurdu. Bu duyuru ardından 4 banka tek tek Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinden kredi kampanyasını duyurdu.

Geçtiğimiz ay düzenlen ve yasal düzenlemeyle yürürlüğe giren, bireysel emeklilik sistemine katılan kişilerin birikimlerini teminat göstererek bankalardan kredi kullanma hakkı sunulmuştu. Türkiye İş Bankası, TEB, Halkbank ve Albaraka Türk ise bu imkanı müşterilerine sunan ilk bankalar arasına girdi.

Bakanlık tarafından hazırlanan ve yürüğe giren kredide doğrultusunda, borç ödendiğinde birikimler tekrar emeklilik hesabına aktarılacağı, fakat borç ödenmezse banka, birikimlerin bir kısmını satarak borcu tahsil edeceği bilgisine ulaşıldı. Borçtan geriye kalan tutar ise yine katılımcının hesabına aktarılacak.

Yeni düzenleme ile birlikte, BES’te biriken fonları teminat gösterilerek uygun maliyetli kredi kullanma imkanı sunulurken, yeni düzenleme ile bireysel emeklilik sistemine katılanlara önemli avantajlar sunulacağı söyleniyor.

BES Teminatlı kredi, kullanım avantajları arasında ön planda olan avantaj, kredi faiz oranlarına diğer yöntemlere göre kıyasla daha düşük faizle olması Ayrıca kredi için kullanılan birikimler, Alacağın Devri Fonları’nda değerlenmeye devam ederek, devlet katkısı kesintisi tabii olmuyor. Kullanıcılar, BES’i bozdurmadan nakit ihtiyacınızı karşılarken, ödeme hususunda ise kredi vadesi ve tutarı ihtiyaçlarınıza göre planlayabiliyor.

BES teminatlı kredi kullanımı yapmak isteyen kişilerin, en az 3 ay boyunca kesintisiz olarak BES hesabına katkı payı yatırmış olması gerekmektedir.

Talep edilecek kredi tutarın genellikle %120’sine denk gelecek kadar BES birikiminiz bulunması gibi şartlar talep edilecektir.

BES teminatlı kredi ile ilgili daha kapsamlı bilgileri yukarıda belirtilen bankaların resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.