Transferin son gününde sürpriz! 'Ya imza ya kadro dışı' | Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor Haberleri Transferin son gününde sürpriz! 'Ya imza ya kadro dışı' | Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor Haberleri
EURO 2024 finali bu akşam oynanıyor. İspanya ve İngiltere arasında Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası final maçında Lamine Yamal ile Jude Bellingham rekabeti de yaşanacak. Futbolseverler bu heyecanlı mücadele öncesi hem İspanya hem de İngiltere'nin turnuva karnesini araştırmaya başladı. Peki İspanya kaç kez Avrupa Şampiyonu oldu? İşte EURO 2024 final maçına dair detaylar....

İspanya kaç kez Avrupa Şampiyonu oldu sorusu bu akşamın en çok aranan sorularının başında geliyor. EURO 2024'ün final maçı Berlin Olimpiyat Stadı'nda 14 Temmuz 2024 Pazar akşamı saat 22:00'da oynanacak. Turnuvada hiç yenilgisi bulunmayan De la Fuente'nin öğrencileri bir kez daha Avrupa Şampiyonu olmak için sahaya çıkacak. Öte yandan Jude Bellingham'lı, Hary Kane'li İngiltere ilk kez şampiyon olmak için savaşacak.

Futbolseverlerin merakla araştırdığı maç öncesi istatistikler de ön plana çıkıyor. İSPANYA KAÇ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU? Fransa'yı eleyerek finale yükselen İspanya, tarihinin 4'üncü Avrupa şampiyonluğuna bir adım uzakta.

Kazandığı 3 şampiyonlukla turnuvada en fazla mutlu sona ulaşan 2 takımdan biri olan İspanya, adını 5'inci kez finale yazdırdı. Oynadığı 4 finalde 3 kez kupaya uzanan İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012'de şampiyon olurken, 1984'te ise ikinci oldu.

İngiltere üst üste 2. kez finalde Hollanda'yı mağlup ederek üst üste ikinci kez finale yükselen İngiltere, tarihinde ikinci kez finalde mücadele edecek.

Hollanda karşılaşmasıyla tarihinde 4. kez yarı final oynayan İngilizler, daha önce 1 kez finalde mücadele etti ve EURO 2020'de İtalya'ya penaltılarla mağlup oldu.

İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente ve İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate de kariyerlerinde ilk kez Avrupa şampiyonluğu için takımlarının başında olacak.