Özel tüketim ve sermaye yatırımları gibi temel iç talep bileşenleri hafifçe aşağı revize edilse de, veriler, mart ayı sonuna kadar dört çeyrek üst üste düşüş gösteren tüketici harcamalarının bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 oranında artarak ekonominin genel olarak toparlandığına işaret etti.
Veriler BOJ Başkanı Kazuo Ueda'nın kademeli bir toparlanmanın devam edeceği görüşünü genel olarak destekliyor. Neredeyse hiçbir ekonomist bu ay sonunda toplanacak olan BOJ’un faiz oranını değiştirmesini beklemiyor, ancak birçok BOJ gözlemcisi ocak ayına kadar bir faiz artışına gidileceğini tahmin ediyor.
Norinchukin Araştırma Enstitüsü baş ekonomisti Takeshi Minami'ye göre revizyonlar büyük ölçüde hata payı dahilindeydi ve ekonominin geçen çeyrekte toparlanma içinde olduğu genel algısını değiştirmiyordu. Minami, "Bugünün verileri BOJ'un politika duruşunu gerçekten etkilemeyecek. Bu ay faiz oranlarını istikrarsız finans piyasaları göz önüne alındığında artırmaları pek olası değil, ancak faiz oranı artışının akıllarında olduğunu açıkça belirttiler, bu yüzden yıl içinde başka bir artışın mümkün olduğunu düşünüyorum" dedi.