Aydın’da 24 bin genç spor okullarında eğitim aldı Aydın’da 24 bin genç spor okullarında eğitim aldı
Fenerbahçe, Alanyaspor engelini Tadic (2) ve Dzeko’nun golleriyle geçti. Dzeko oyundan alınınca kaptanlık bandını teslim ettiği Tadic’e bir de asist yaptı.

Fenerbahçe, farklı Rize galibiyetinden sonra evinde Alanyaspor’u da geçti: 3-0. 7’de Dzeko gole yaklaştı. Savunmanın hatasından kaleci Ertuğrul ile karşı karşıya kalan Dzeko istediği gibi topa vuramadı. 8’de yine Dzeko’nun şutu kaleci Ertuğrul’da kaldı.

10’da Szymanski’nin sert şutu yan direk dibinden dışarı gitti. 24’te inanılmaz bir gol kaçtı. Maximin’in pasında önce Fred, sonra Dzeko’nun şutları defanstan döndü. 43’te Tadic topu Dzeko ile buluşturdu. Dzeko da ceza sahasına giren Tadic’i gördü. Bu oyuncu net bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0. 45+1’de Maximin’in ortası önce savunmaya, sonra direğe çarpıp dışarı gitti.

NESYRİ-MERT HAKAN DİREĞE TAKILDI

İlk yarıda iki kez kaleyi yoklayan Serdar Dursun 53’te yine şutunu attı. Bu vuruş Çağlar’dan döndü. 64’te Cordova defans ile Livakovic arasına girdi, aşırttı. Livakovic gole izin vermedi. Bu topun dönüşünde 65’te Tadic skoru 2-0 yaptı. Livakovic’in uzun topu sekti, Tadic, Ertuğrul’un üzerinden aşırttı: 2-0.

Dzeko 67’de Fred ve İrfan’ın paslaşmasından kendisine gelen pası affetmedi: 3-0. 75’te arka direkte Nesyri kafayı vurdu, Ertuğrul çeldi, top direkten döndü. 90+1’de Oosterwolde “al da at” diye ortaladı. Nesyri müsait durumda topu üstten dışarı attı. 90+5’te de Mert Hakan direği geçemedi.

30 AĞUSTOS’A ÖZEL KOREOGRAFİ

Fenerbahçe taraftarı 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel hazırlık yapmıştı. Tribünler dev pankartlarla süslenirken iki takım, Zafer Bayramı için özel pankartla sahaya çıktı.

31

Fenerbahçe ligde son yenilgisini geçen sezon 4 Kasım’da Trabzonspor’da almıştı. Kanarya bu sezonla beraber 31 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

İKİNCİ GOL İLE İŞİMİZ KOLAY OLDU

Dusan Tadic, iki Lugano maçında 2 gol atmıştı. Tadic ligde ilk gollerini dün Alanya filelerine bıraktı. Geçen sezon ligde 10 gol, 14 asist ile takımına katkı yapmıştı. Tadic, “Hedefim bu sezon gole katkımı 25’in üzerine çıkarmak. Kolay maç olmadı. İkinci gol işimizi kolaylaştırdı” dedi.

DZEKO BOŞ GEÇMİYOR

Sezona harika başlayan Edin Dzeko, Alanyaspor filelerini de havalandırdı. Ligde 4 maçta 4 gole ulaşan Dzeko,Tadic’in ilk golünün asistini de yaptı. Dzeko, bu sezon 8 resmi maçta 8 gole ulaştı.

MERT HAKAN DÖNDÜ

Geçen sezondan devam eden 4 maçlık cezasını Rize’de tamamlayan Mert Hakan dün kadroda yer aldı. Cezasını tamamlayan tecrübeli futbolcu hamle oyuncusu olarak kulübedeydi.

LİVAKOVİC’TEN ASİST

Bu sezon kalede güven veren Livakovic dün de başarılıydı. Hırvat kalecinin, Tadic’in ikinci golünün asistini yapması da dikkat çekti.

OSAYİ YETİŞMEDİ

Sakatlığı olan Osayi Samuel, Rize deplasmanına götürülmemişti. Osayi tam olarak iyileşmemesi nedeniyle Alanya maçı kadrosuna da alınmadı.

AMRABAT’I MAÇ ÖNCESİ SÖYLEMEDİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Türk olmayanlar olarak bu günü saygıyla karşılıyorum” dedi. Portekizli teknik adam Alanyaspor’u daha önce izlediğini belirterek, “Topu ayağında tutmayı seven bir takım olduğu için hafta boyunca baskıya çalıştık ve risk aldık. Maç ilk yarıda da bitebilirdi. İkinci yarı onlara hayata dönme fırsatı tanıdık. İkinci golle iş bitti” diye konuştu. Amrabat konusunda ise, “Ben maça konsantre olurum. Başkan beni tanıdığı için maç öncesi Amrabat konusunu bana söylemediler” diye konuştu.