Tomislav Mijatovic'den itiraf: Anadolu Efes'in koçu olmayı beklemiyordum Tomislav Mijatovic'den itiraf: Anadolu Efes'in koçu olmayı beklemiyordum
Beşiktaş, İsviçre ekibi Lugano’yu 3-3 biten ilk maçın rövanşında dağıttı, 5-1’lik zaferle Avrupa Ligi’nde gruplara kaldı. Immobile 2 golle yıldızlaştı. Gedson, Rafa Silva ve Salih’in golleriyle fark geldi.

Beşiktaş, 3-3 biten maçın rövanşında Lugano’yu 5-1 mağlup ederek adını Avrupa Ligi’nde gruplara yazdırdı. Beşiktaş 7’de golü buldu. Kazanılan frikikte Gedson pasını Masuaku’ya verdi. Masuaku’nun çok sert şutu kaleciden döndü. Dönen topu Immobile kafayla ağlara yolladı: 1-0. Beşiktaş 14’te skoru 2-0 yapıyordu. Immobile kaleciyi geçti, vurdu. Papadopoulos topu çizgiden çıkardı.

29’da Rashica kaleciyle karşı karşıya golü atamadı. 41’de inanılmaz bir gol kaçtı. Defans hata yaptı. Immobile vurdu top kaleciden döndü. Dönen topa Semih vurdu, defans çizgiden çıkardı. 5-0 bitecek ilk yarı 1-0 sona erdi.

6 DAKİKADA 3 GOL

59’da hızlı gelişen Lugano atağında soldan Grgic, Svensson’a rağmen ortayı yaptı, Vladi boş durumda ağları havalandırdı: 1-1. Gedson 65’te skoru 2-1 yaptı. Orta sahadan gelişen atakta Semih ortaladı, Rafa defansın arkasındaki Gedson’u topla buluşturdu. Gedson plase ile golü attı.

70’te Rafa Silva harika bir aşırtma golü attı: 3-1. Bir dakika sonra Ciro İmmobile sol çaprazdan ağları havalandırdı: 4-1. Maçta son sözü 90+2’de Salih söyledi: 5-1. Kartal ilk yarıda atamadıklarını ikinci yarıda attı, turu geçti.

RAFA SİLVA KALİTE BAŞKA

Kartal’ın yıldız oyuncusu Rafa Silva, harika futbolunu muhteşem bir golle süsledi. İspanyol orta saha 5 resmi maçta 4 gole ulaştı. Rafa, Samsun, Antalya, Galatasaray’a da 1’er gol atmıştı. Rafa sadece ilk Lugano maçını boş geçti.

HARİKA BİR GECE YAŞATTIK

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, , “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Harika bir maç oynadılar. İlk yarının 1-0 bittiğine bakmayın. Maçın hakkı bu farktan bile daha büyüktü. Oyuncularım ilk yarı da süper oynadı” dedi. Hollandalı teknik adam şunları söyledi: “Maç 1-1 olduktan sonra kısa bir panik yaşadık. Çünkü bu kadar iyi oyun sonunda elenmek veya maçın penaltılara gitmesi vardı. Kısa sürede toparlanıp cevap verdik. Bu muhteşem taraftar ile harika maçlar oynayacağız. Hem şampiyonluğu istiyoruz hem de Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz.”

GOL SEVİNCİ NECİP’E GİTTİ

Beşiktaşlı oyuncular Immobile’nin golü sonrasında Necip’in formasıyla poz verdi. Ameliyat olan ve sahalardan en az 6 ay uzak kalacak Necip’e hediye edilen gol taraftardan alkış aldı.

IMMOBİLE ÇİFTER ÇİFTER ATIYOR

Beşiktaş’ın İtalyan forveti, 5-1’lik Lugano maçının yıldızıydı. 2 gol atan Ciro bu sezon 5 resmi maçta 6 gol attı. Süper Kupa’da Galatasaray’a, lig maçında Antalya’ya 2’şer gol atan Ciro, “Aslında ilk yarıda maç kopabilirdi. çok kaçırdık. İkinci yarı affetmedik. Bu muhteşem taraftara armağan olsun” dedi.

ŞİMDİ KUTLAMA ZAMANI

Beşiktaş’ın stoperi Paulista, “İlk maçta defansif anlamda iyi değildik. İki ayaklı maçlarda ilk maçta deplasmanda berabere kalmak da iyi sonuçtu. Rövanşta harika mücadele ettik. Şimdi kutlama zamanı. Çok yakında başka maça çalışacağız, şimdi kutlama zamanı” dedi.

AVRUPA LİGİ’NDE KURA GÜNÜ

UEFA Avrupa Ligi’nde yeni sezonda 36 takım mücadele edecek. Kura çekimi İsviçre’nin Nyon kentinde bugün saat 14:00’te başlayacak. Kura çekimin ardından lig aşamasında 36 takımın oynayacağı 8 maç belirlenecek. Bu maçlar sonunda ilk 8’de yer alan takımlar adını son 16 turuna yazdıracak. 8 maç sonunda 9 ve 24. sıralar arasındaki takımlar play-off oynayacak. Play-off sonunda 8 takım daha son 16 turuna yükselecek.

MUHTEMEL RAKİPLER

BEŞİKTAŞ Roma, Manchester United, Porto, Rangers, E,Frankfurt, Tottenham, Lazio, Real Sociedad, AZ Alkmaar, Olympiakos, Lyon, Union SG, Dinamo Kiev, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Twente.

FENERBAHÇE

Roma, Manchester United, Porto, Rangers, E.Frankfurt, Tottenham, Lazio, Real Sociedad, AZ Alkmaar, Olympiakos, Lyon, Union SG, Dynamo Kiev, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Twente, Karabağ, Midtjylland, Bodo/Glimt ve Slavia Prag.

GALATASARAY

Roma, Manchester United, Porto, Rangers, E. Frankfurt, Tottenham, Lazio, Real Sociedad, AZ Alkmaar, Olympiakos, Lyon, Union SG, Dinamo Kiev, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Twente.