Sanayinin Hayriye Ustası görenleri şaşırtıyor Sanayinin Hayriye Ustası görenleri şaşırtıyor
İstanbul Teknik Üniversitesinde hocası olan Necmettin Erbakan'ın ısrarıyla siyasete girdiğini belirten Doğru, 1973 Genel Seçimlerinde Milli Selamet Partisinden (MSP) Kars Milletvekili seçildiğini, ardından 1974'te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile MSP'nin koalisyonuyla kurulan 37. Hükümette Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev aldığını söyledi.

CHP-MSP Koalisyon hükümetinin karşısına Kıbrıs meselesinin çıktığını, Rumların 1974 Kıbrıs Darbesi karşısında Ada'ya çıkarma yapılıp yapılmamasının gündeme geldiğini anlatan Doğru, harekat öncesi yaşananlara dair şu bilgileri verdi:

"1963'te İsmet İnönü'nün Başbakanlığı döneminde Kıbrıs'ta benzer olaylar olmuştu. O dönem gazeteciler Başbakan İnönü'ye 'Paşam çizmelerini ne zaman giyeceksin?' diye sormuştu. İnönü de bunun üzerine 'Çizmem yok ama aklım var' cevabını vermişti. Yani aklı olan insan Kıbrıs'a çıkarma yapamaz. Bir ordunun mahvolması için askeri harp tarihinde üç ihtimal varmış. Bunlardan ilki deniz çıkartması, ikincisi hava indirmesi, üçüncüsü ise bunların ikisinin beraber olması. Kıbrıs'ta bu üç ihtimal de vardı."