Siyaset

Köşk’ün eski belediye başkanının abisi tutuklandı

Köşk’ün önceki dönem belediye başkanının Yalçın Taç’ın abisi, hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.T., Köşk İlçe Emniyet Amirliği ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla yakalandı.

Köşk merkezli 5 ilde 24 Kasım 2007’de düzenlenen ‘Pulluk operasyonunda’, Köşk merkezli olarak Muğla ve İzmir’de örgüt kurup sahte zeytinyağı satarak piyasayı dolandıran 32 kişilik şebekenin yargılandığı ‘Pulluk’ davasında 11 yıl sonra karar çıkmıştı.

Aydın, Muğla ve İzmir’in Torbalı ilçesinde iki ayrı örgüt kurup sahte çek ve senet kullanarak köylerden aldıkları pamuk yağı, zeytinyağı, kanola ve palmiye yağlarına boya gibi kimyasal maddelerle karıştırarak Aydın, Muğla, Kayseri, Adıyaman, Erzurum, Erzincan ve Van başta olmak üzere Türkiye çapında sahte zeytinyağı piyasaya sürdüğü iddia edilmişti

Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 32 sanık hakkında ayrıca, ‘tefecilik yapmak’, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘örgüt üyeliği’, ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlamalar yöneltilmiş, açılan dava 46 duruşma sürmüştü.

Eski başkanın abisi de tutuklandı

Büyük operasyon sonrası başlayan yargılama süreci sona ermiş, Köşk’ün önceki dönem belediye başkanı Yalçın Taç’ın kardeşleri H.T ve E.T 15’er yıl, örgüt lideri olduğu iddia edilen S.D ve Ü.D’ye 18’er yıl, A.Ş’ye ise 14 yıl hapis cezası verilmişti. Sanıklara 10 milyon TL’ye varan para cezaları da verilmişti.

Bir süredir firarda olan Köşk’ün eski belediye başkanı Yalçın Taç’ın kardeşi E.T, Köşk İlçe Emniyet Amirliği ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonla yakalandı. E.T, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.