Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı Aydın'da 70 bin dişi buzağı brusella hastalığına karşı aşılandı
KPSS alan bilgisi sınavı tarihinin yaklaşması ile birlikte KPSS alan bilgisi ne zaman yapılacak? Sorusu gündeme geliyor. Peki, KPSS alan bilgisi ne zaman yapılacak? KPSS alan bilgisi saat kaçta, ne zaman 2024?

KPSS alan bilgisi ne zaman yapılacak? Sorusu, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS alan bilgisi sınavı nedeniyle gündemde yer almakta ve araştırma konusu olmakta. Kamu Personel Seçme Sınavı alan bilgisi sınavına dair sınav saati, sınav tarihi, saat kaçta gibi detaylar araştırılıyor. Peki, KPSS alan bilgisi ne zaman yapılacak? KPSS alan bilgisi saat kaçta, ne zaman 2024? 

KPSS ALAN BİLGİSİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Alan Bilgisi sınavının 1. oturumu 20 Temmuz'da, 2. gün oturumu 21 Temmuz'da gerçekleştirilecektir. Ayrıca KPSS sınavları arasında birçok kişi tarafından merak edilmekte olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)’de 4 Ağustos tarihinde düzenlenecektir. Sınava girecek adayların daha öncesinde ÖSYM tarafından paylaşılmakta olan sınav giriş belgeleri ile sınav merkezlerinde olması beklenmektedir.

KPSS ALAN BİLGİSİ SAAT KAÇTA YAPILACAK?

KPSS Alan Bilgisi sınavlarının 1. oturumu saat 10:15'te başlamakta ve 12.45'te sona ermektedir.

KPSS Alan Bilgisi sınavlarının 2. oturumu saat 14.45'te başlamaktadır.

KPSS Alan Bilgisi sınavlarının 3. oturumu saat 10:15'te başlamakta ve 12.45'te sona ermektedir. Buna göre KPSS Alan Bilgisi sınavlarına katılacak olan kişiler, belirtilen sınav saatlerinden önce sınav merkezlerinde olması beklenmektedir.

KPSS ALAN BİLGİSİ KAÇ SORU?

20 Temmuz'da gerçekleştirilecek KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavında, adaylara üç oturumda belirli süreler tanınacak. İlk oturumda kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarından çoktan seçmeli 120 soru için adaylara 150 dakika verilecek.

İkinci oturumda hukuk, iktisat ve maliye alanlarından 120 soru için 150 dakika süre tanınacak.

Üçüncü oturumda ise işletme, muhasebe ve istatistik alanlarından 120 soru için adaylara 160 dakika verilecek. Verilen süre içerisinde adayların soruları doğru yanıtlaması beklenecek.