Bakan Uraloğlu: 8 ayda 7.8 milyon ton yük taşındı Bakan Uraloğlu: 8 ayda 7.8 milyon ton yük taşındı
Dondurma son yıllarda sadece yaz lezzeti olmaktan çıktı. Türkiye dondurma konusunda büyük bir pazar ve birçok yabancı markanın ağzını sulandırıyor. Çeşitler giderek artsa da bu toprakların lezzetlerinin ayrı bir yeri var. Coğrafi işaret tescilli Maraş Dondurması bu lezzetler arasında öne çıkıyor. Maraş Dondurması’nın olmazsa olmazı ise salep ve keçi sütü. Bu tescilli lezzetin sürdürülebilirliği için salep ve keçi sütünün sürdürülebilir olması da şart.

ENDEMİK BİTKİ AMA SERADA YETİŞİYOR

Maraş Dondurması’yla adını duyuran Mado Dondurmaları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, yüzyıllardır üretilen bu özel ürünün tarım ve hayvancılıkta özel desteklerle sürdürülebilir olacağı görüşünde.