Kuşadası'nda merkeze yaban domuzları indi, o anlar kameraya yansıdı Kuşadası'nda merkeze yaban domuzları indi, o anlar kameraya yansıdı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasadaki fazla Türk Lirası'nın azaltılmasına yönelik adımlar dahilinde, piyasalarda fazla likidite ve gecelik faizler yakından takip edilmeye devam ederken, TCMB, sterilizasyon araçlarına gün içi ek TL depo alım ihaleleri eklediği bilgisi yayınlanan duyuru ile birlikte açıklandı.

TCMB’in bankalara gönderdiği yazıda; "Sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılması için, 11.00-11.30 saatleri arasında düzenlenen TL depo alım ihalelerine ilave olarak, gerekli görülen durumlarda gün içerisinde ek TL depo alım ihalesi açılabilmesine" karar verildiği bilgisi yer alıyor.

Fazla likidite dün itibarıyla 220 milyar TL civarındayken, Gecelik faiz ise dün yüzde 47,02 ile faiz koridorunun alt bandına ulaşmıştı. Temmuz ayında bir hafta boyunca politika faizinin altına kalan gecelik faizin, depo ihalelerinin desteği ile birlikte yeniden yüzde 50 seviyesinin üzerine çıksa da bu durum kalıcı olamadığı gözlemlendi.

TCMB'nin yeni adımının, gecelik faizlerin koridorun alt bandına yaklaşmasından kaynaklandığı öngörülürken, Mart ayında faiz koridorunun alt bandı %47, üst bandı, %53 olarak açıklanmıştı.